Sacher-Torte: το Αυστριακό Χριστουγεννιάτικο Cake

ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
370 γρ. βούτυρο φρέσκο
6 αυγά
1/2 κ.γ. σόδα
160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και επιπλέον 250 γρ. για το γλάσο
250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
5 ml σιρόπι καλαμποκιού ( 1 κ.γ.)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λιώνoυμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder.

f6fb20ea3c8f8dda3a193feb6151eea7_LΧτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου). Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά ( να μην είναι πολύ ζεστή).

Σβήνουμε το μίξερ και με την σπάτουλα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα αλευριού και την μαρέγκα (να τελειώσει πρώτα το αλεύρι).

Σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψί 25 εκ. βάζουμε λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό, για να μπορέσουμε να την στρώσουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αντίσταση, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 35-40’. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Αφού κρυώσει πολύ καλά (καλύτερα την επόμενη μέρα), το κόβουμε οριζόντια στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο. Αφήνουμε λίγη μαρμελάδα 3-4 κουταλιές, που την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό (2-3 κουταλιές) και με το πινέλο, αλείβουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Tέλος φτιάχνουμε το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού προσθέσουμε τη γλυκόζη και το βούτυρο, καλύπτουμε όλο το κέικ (πάνω από την μαρμελάδα).

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like