Τα βασικά λάθη που χαλούν τη διάθεση του μακιγιάζ

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας, υπάρχουν για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Ή τουλάχιστον για να μας δείξουν τον τρόπο για να τα καταφέρουμε.  Και κάπως έτσι, εντοπίζουμε και εκατοντάδες βίντεο στο youtube που μας μαθαίνουν πώς να πετύχουμε το τέλειο cat eye ή το αψεγάδιαστο smoky eye. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Όλες κάποια στιγμή εκνευριστήκαμε βλέποντας τις δεκάδες σκιές που χρησιμοποιούν ή τα άπειρα πινέλα, μεταφράζοντας το κόστος του μακιγιάζ σε 2 μηνιάτικα.

Ο βασικός κανόνας για το μακιγιάζ είναι η πολλή πρακτική. Όσα περισσότερα λάθη κάνετε, τόσο περισσότερα θα μαθαίνετε. Και όχι το μακιγιάζ δεν πρέπει να είναι απλησίαστα ακριβό. Το μακιγιάζ είναι παιχνίδι (και όχι παιχνιδάκι), και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Ο σωστός φωτισμός είναι η αρχή των πάντων. Είναι πολύ σημαντικός, προκειμένου να επιτύχετε από τις πιο απλές εργασίες, όπως  ο σχηματισμός των φρυδιών σας, μέχρι τις πιο σύνθετες, όπως ένα βραδινό έντονο μακιγιάζ. Σε χαμηλότερο φωτισμό, έχουμε την τάση να το παρακάνουμε και να καταλήγουμε σαν κλόουν. Ενώ στην αντίθετη περίπτωση του υπερφωτισμού, υπάρχει η πιθανότητα να βγούμε σαν φάντασμα.

Κάλιο δέκα και στο χέρι. Τα σωστά πινέλα του μακιγιάζ, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές είναι ακριβά. Αυτό δεν είναι κάποιος αστικός μύθος. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως πρέπει να αγοράζουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Τα πινέλα που χρειαζόμαστε είναι εκείνα που προορίζονται για τις δικές μας ανάγκες. Ανάλογα με το ύφος μας και τον τρόπο που μας αρέσει να βαφόμαστε. Πέντε σωστά πινέλα, είναι καλύτερα από είκοσι άχρηστα και δεύτερης ποιότητας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα και τα μάτια μας. Το ρισκάρετε;

Οι παλέτες είναι η θεϊκή προσφορά των εταιρειών για τα μάτια μας. Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Nars, η Urban Decay και η Too Faced, είναι γνωστές για τις υπέροχες παλέτες τους, με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρα looks. Μην πέφτετε στην παγίδα να αγοράσετε παλέτες, για ένα ή για δύο χρώματα που σας αρέσουν. Μπορείτε να τα βρείτε και σε μεμονωμένες εκδοχές. Γενικώς, μην φορτώνετε το νεσεσέρ σας, με πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Η έννοια της παλέτας, όμως δεν είναι να χρησιμοποιούμε και τις 15 αποχρώσεις που περιέχει, σε ένα look. Αυτό είναι χρωματολογικά και ανθρωπίνως αδύνατο. Ένα μακιγιάζ χρειάζεται κατά μέσο όρο, μάξιμουμ γύρω στις τρεις με τέσσερις σκιές. Μετά αρχίζει η υπερβολή που δεν αξίζει τον κόπο.

Όλα τα μακιγιάζ, δεν προορίζονται για όλες τις γυναίκες. Η καθεμιά έχει τα δικά της χρώματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οπότε εάν είναι να αντιγράψετε το μακιγιάζ μιας vlogger, καλύτερα να βρείτε κάποια που έχει όμοια χρώματα και χαρακτηριστικά με τα δικά σας. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

You may also like