Τα διατροφικά οφέλη του σοκολατούχου γάλακτος

Είναι θρεπτικό, είναι νόστιμο, βρίσκεται ευρέως στην αγορά αλλά και είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι. Το σοκολατούχο γάλα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων, αφού, εκτός από τη γευστική ικανοποίηση που προσφέρει, μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες τις ημέρας ανάλογα με τη διάθεση αυτού που θα το επιλέξει.

Ποια είναι τα διατροφικά του οφέλη;

Ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα περιέχει περίπου 190 θερμίδες, μέσα στις οποίες 4,8 γραμμάρια λίπους, 30 γραμμάρια υδατανθράκων και 7,5 γραμμάρια πρωτεΐνη. Ακριβώς λόγω αυτής του της περιεκτικότητας συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση και την αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

Τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει θρέφουν το σκελετό, χάρη στο ασβέστιο που αποτελεί το 27% της ημερήσιας προτεινόμενης πρόσληψης και πολεμά ασθένειες που σχετίζονται με τα κόκαλα, όπως η οστεοπόρωση. Ο χαλκός που περιέχει, μάλιστα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου (η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αφθονία στον ιστό των κοκάλων).

Η κατανάλωση σοκολατούχου γάλακτος με μέτρο και με χαμηλό ποσοστό ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει όσους αθλούνται και να λειτουργήσει ως ρόφημα για μετά την προπόνηση. Αυτό συμβαίνει γιατί, πέρα από το γεγονός ότι ευεργετεί το μυϊκό σύστημα, προσφέρει νάτριο και ζάχαρη, που είναι βασικοί ηλεκτρολύτες που το σώμα χάνει κατά την άσκηση.

Ακόμη κι αν έχετε δυσανεξία στο γάλα ή αν είστε vegetarian/vegan, μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημά σας, απλά αντικαθιστώντας το ζωικό γάλα με φυτικό, όπως για παράδειγμα αμυγδάλου ή σόγιας. Εάν βρίσκεστε, όμως, σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε κάποιο προϊόν με πρόσθετη πρωτεΐνη ή συνοδεύστε το με μία χούφτα καρύδια.

You may also like