Τα «Επτά Μπισκότα» στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας για… καλό σκοπό!

1551623_3734290451301_1083052818_n   Αν είναι κάτι που όλοι ζητάμε στην καθημερινότητά μας είναι το γέλιο. Γέλιο πηγαίο, που προκύπτει από ανάταση ψυχής. Οι Μάκης Παπαδημητράτος και Βαγγέλης Αλεξανδρής – θυμάστε, υποθέτω, τους δύο ταλαντούχους καλλιτέχνες, δεν ξεχνιούνται εύκολα! – για δεύτερη χρονιά με τα «Μπισκότα» τους φροντίζουν γι’ αυτό. Διόλου τυχαίο, άλλωστε το γεγονός πως, όπου παρουσίασαν την barάστασή τους, ο κόσμος πήγαινε ξανά και ξανά. Έξυπνο χιούμορ και γέλιο, λοιπόν; Check!

Το άλλο που ήθελα να σημειώσω είναι πως – δυστυχώς – για κάποιους η φιλανθρωπία διαρκεί μόνο όσο έχουν στολισμένο το σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, όμως, δε σταματούν μετά τα Φώτα. Αντίθετα, συνεχίζουν να υφίστανται.

Οι δύο δημιουργοί, αλλά και πρωταγωνιστές της barάστασης, λοιπόν, αποφάσισαν πως θέλουν να χαρίσουν χαμόγελα όχι μόνο μέσα από τη δουλειά τους. Θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στις τρόφιμες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας αλλά και στις οικογένειές τους. Γι’αυτό και τα «Επτά Μπισκότα» θα παρουσιαστούν στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας στις 16 Ιανουαρίου αφιλοκερδώς. Σκοπός της παράστασης είναι να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις τρόφιμες των Φυλακών και τα παιδιά τους. Πατώντας εδώ  μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα είδη ανάγκης που χρειάζονται, ενώ για το πώς ακριβώς μπορείτε να βοηθήσετε, αρκεί να επικοινωνήσετε με το HUB Events (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα) τηλεφωνώντας στο 210-3411009.

Προσωπικό σχόλιο: Κάπου εδώ εμφανίζομαι κι εγώ. Κάπως απρόσκλητη στο όλο concept του κειμένου, είναι αλήθεια. Γιατί οι πρωταγωνιστές είναι άλλοι. Είναι οι γυναίκες αυτές που ζητούν μία αξιοπρεπή διαβίωση για εκείνες και τα παιδιά τους. Είναι όλοι όσοι αφήσουν το δικό τους λιθαράκι βοήθειας. Ακόμη κι ένα βιβλίο που θέλουμε να δωρίσουμε, ένα κουτί μαρκαδόροι, ή ένα παλιό μπουφάν που απλά στέκεται και στοιχειώνει τη ντουλάπα, όλα αυτά έχουν την αξία τους. TA 7 MΠΙΣΚΟΤΑΚι είναι οι συντελεστές της barάστασης που έδωσαν το λάκτισμα γι’ αυτήν την κίνηση. Εμφανίζομαι εδώ για να πω πως «πολιτισμός»… είναι αυτό ακριβώς. Ο όρος δεν περιορίζεται στο θέατρο ή τη μουσική. Ούτε το όποιο πολιτισμικό επίπεδο του καθενός υπολογίζεται με βάση το αν διάβασε όλα τα βιβλία του Μίλαν Κούντερα ή αν έχει δει όλες τις ταινίες του Κόπολα γνωρίζοντας απ’ έξω κι ανακατωτά κάθε γραμμή, κάθε ατάκα. Πολιτισμός είναι η ανθρωπιά, είναι η αλληλεγγύη, είναι η αφύπνιση συναισθημάτων από τη νάρκωση της καθημερινότητας.

            Αυτό που σας ζητώ εγώ σαν χάρη είναι, αφότου διαβάσετε αυτές τις γραμμές, μετά να αναλογιστείτε όσα έγραψα. Αν έστω και λίγο συμφωνείτε μαζί μου, ξέρω θα συνδράμετε στην προσπάθεια των παιδιών είτε με τη συνεισφορά σας είτε ακόμη και με την κοινοποίηση αυτού του κειμένου.

            Σας ευχαριστώ!

You may also like