Τα “ευτράπελα ” του 66oυ Φεστιβάλ των Καννών

lligan-who-stars-alongside-Leonardo-DiCaprio-in-The-Great-Gatsby-looked-up-to-the-sky-as-she-tried-to-shield-herself-from-the-rain-under-her-large-umbrella

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το φετινό Φεστιβάλ στις Κάννες, το Φεστιβάλ των ευτραπέλων, της κακογουστιάς και της κακοκαιρίας. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται το κινηματογραφικό γεγονός που κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς διάσημους, ταλαντούχους αλλά και ανερχόμενους ηθοποιούς. Το κόκκινο χαλί στρώνεται, οι Κάννες φορούν τα «αστραφτερά» τους και τα φώτα είναι εκτυφλωτικά.
Φέτος όμως το Φεστιβάλ που πάντα χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη οργάνωση και προγραμματισμό της κάθε λεπτομέρειας, είχε μερικές μαύρες τρύπες.
Από την αρχή κάτι φανόταν ότι δεν θα κυλούσε καλά, στην πολυσυζητημένη πρεμιέρα της ταίνιας «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», όπου όλοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί ήταν εντυπωσιακά… «βρεγμένοι». Ο καιρός δεν επέτρεψε στις λαμπέρες τουαλέτες υψηλής ραπτικής να αναδειχθούν όπως έπρεπε, ενώ οι φωτογράφοι ήταν ταχύτατοι διότι οι κυρίες και οι κύριοι αντί να ποζάρουν με χάρη και φινέτσα στο κόκκινο χαλί, έτρεχαν με τις ομπρέλες να μην καταστραφούν τελείως τα πανάκριβα ρούχα τους.
fe9542afdbc289743903d7d93b98ac34Κάθε χρόνο γνωστοί οίκοι κοσμημάτων, κατά την πλειοψηφεία γαλλικοί, και κυρίως η Chopard, μεταφέρουν στο θέρετρο τα πιο εντυπωσικά και ανεκτίμητης αξίας κομμάτια τους, τα οποία κοσμούν τους πρωταγωνιστές στο κόκκινο χαλί. Φέτος όμως, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάποια από αυτά τα λαμπερά και μυθικά κοσμήματα Chopard, εκλάπησαν από κεντρικό ξενοδοχείο των Καννών όπου και φυλάσσονταν. Φυσικά, αυτό θύμισε όχι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά την ταινία «To Catch a Thief» του Alfred Hitchcock και τον «γάτο» Cary Grant, ο οποίος «σούφρωνε» σεχδόν ταχυδακτυλουργικά μεγάλης αξίας κοσμήματα κυριών της υψηλής κοινώνιας, όπως η Grace Kelly, που παραθέριζαν στη Γαλλική Ριβιέρα.

 

Στη σειρά με τα «περιέργα» συμβάντα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, συγκαταλέγεται επίσης και το «επικίνδυνο» περιστατικό κατά τη διάρκεια γαλλικής εκπομπής που φιλοξενούσε τον εξαιρετικό ηθοποιό Christoph Waltz. Άγνωστος εισέβαλε στο ειδικά διαμορφωμένο πλατό, δίπλα στη θάλασσα, με όπλο στο χέρι, απειλώντας και προκαλώντας ένταση και πανικό σε παρευρισκόμενους, παρουσιαστές και καλεσμένους, γεγονός το οποίο προκάλεσε περαιτέρω συζητήσεις για τα «λειψά» μέτρα ασφαλείας του Φεστιβάλ.

article-2326374-19D81EC2000005DC-108_634x372

Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά στο κόκκινο χαλί με τους φωτογράφους να παραληρούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι σ’ένα τέτοιου βεληνεκούς γεγονός, οι κυρίες που θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί είναι περιποιημένες στην κάθε λεπτομέρεια. Οι γαλλικοί οίκοι μόδας διαδέχονται ο ένας τον άλλο, με πρώτο και αστραφτερότερο τον οίκο Dior. Παρόλα αυτά οι κυρίες Julian Moore, Eva Longoria, Jessica Biel και Mila Jovovich, μάλλον κάτι έκαναν λάθος με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αμφιλεγόμενα σχόλια για τις εμφανίσεις τους.

H Eva Longoria δεν πρόσεξε κατά την έξοδό της από το αυτοκίνητο....

H Eva Longoria δεν πρόσεξε κατά την έξοδό της από το αυτοκίνητο….

Τα δάχτυλα των ποδιών της Julianne Moore τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων

Τα δάχτυλα των ποδιών της Julianne Moore τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων

Κλείνοντας, η ασεβής χειρονομία της Ιταλίδας ηθοποιού Asia Argento την τελευταία ήμερα του Φεστιβάλ, μόνο φίνα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού σίγουρα προκάλεσε πανικό στους διοργανωτές για το επίπεδο του Φεστιβάλ και των καλεσμένων.

Η Αsia Argento βρήκε λόγο να ασχοληθούν μαζί της τα media

Η Αsia Argento βρήκε λόγο να ασχοληθούν μαζί της τα media

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι ο Χρυσός Φοίνικας δόθηκε στον Abdellatif Kechiche για την αμφιλεγόμενη ταινία «La vie d’Adele».
Το Φεστιβάλ όμως τελείωσε, τα φώτα έσβησαν και το κόκκινο χαλί τυλίχτηκε πάλι πίσω μέχρι τον επόμενο Μαϊο…

You may also like