“Τα Κελεπούρια”, από την Ελένη Καρποντίνη

b1bf99f742c8568331c859850efed856από την Ελένη Καρποντίνηδημοσιογράφο
Πολλές είναι οι φορές που είμαι έξω σε κάποιο μπαρ ή εστιατόριο με τους φίλους μου και για λίγα λεπτά, ίσως δευτερόλεπτα τους “αφήνω”, σταματάω να συμμετέχω στη συζήτηση και παρατηρώ τον κόσμο.

Τους παρατηρώ πως τρώνε ή πίνουν το ποτό τους και πως μιλάνε στον απέναντι τους. Μπορεί να μην ακούω αλλά η στάση του σώματος τους προδίδει. Είναι εύκολο να καταλάβεις ποιοι έχουν βγει για επαγγελματικό ραντεβού, ποιοι γιατί απλά διασκεδάζουν με την παρέα τους, ποιοι είναι ερωτευμένοι, ποιοι χωρίζουν και ποιοι είναι “διαθέσιμοι”.
Η τελευταία κατηγορία είναι και αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ιδίως όταν πολεμάς να τσιμπήσεις το μεγάλο “κελεπούρι”.
Άνδρες μόνοι που προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση ανοίγοντας μπουκάλια, με ματιές που έχουν καταγράψει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ποιοι είναι μέσα στο μαγαζί, πού υπάρχει ενδιαφέρον και πως θα κάτσουν για να παραπλανήσουν το θήραμα τους.

Η κατηγορία εννοείται συμπεριλαμβάνει και τις γυναίκες. Όμορφες, εντυπωσιακές, λουσμένες στο άρωμα και φεύγοντας από το σπίτι πήραν μαζί με την τσάντα τους και ένα κιλό τουπέ και το φόρεσαν για να σαγηνεύσουν το άγριο αρσενικό.

Είναι μέχρι να διασταυρωθούν οι ματιές τους κι εκεί αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι. Οι άνδρες ανοίγουν περισσότερα μπουκάλια, οι γυναίκες αρχίζουν και χαλαρώνουν, βάζοντας το τουπέ στην γκαρνταρόμπα και δώστου τα ποτά και δώστου τα σφηνάκια και να και τα γελάκια.
friends drinkingΌλοι το συγκεκριμένο βράδυ έχουν περάσει τέλεια αλλά κανένας, με καμία δεν έγινε ζευγάρι. Οι άνδρες κάποιο άλλο βράδυ θα ανοίγουν μπουκάλια για κάποιες άλλες γυναίκες του ίδιου “περιεχομένου” και οι γυναίκες θα σπαταλήσουν το χρόνο τους για κάποιους άλλους άντρες που πάλι θα θέλουν να κάνουν το εφέ τους.

Όπως είχε πει κι ένας φίλος, όλοι θέλουν το “τυράκι” τους για να σε κάνουν “παρέα” και να σε συμπαθήσουν. Η αλήθεια είναι ότι πετυχαίνει. Το θέμα είναι ότι μ’ αυτή την “εξαγορά” όσο κόσμο κι αν έχεις γύρω σου, πάντα είσαι μόνος.

Για αυτό κι εγώ ακολουθώ τη συμβουλή ενός άλλου φίλου που τον άκουσα να λέει σε έναν από αυτούς που παραπονιούνται ότι νιώθουν μόνοι … « σταμάτα να ζεις για τους άλλους»… όταν κάνεις πράγματα για σένα, ζεις για σένα, ξοδεύεις λεφτά για σένα, περνάς καλά για σένα τότε όλοι θα θέλουν να είναι με σένα και σαν εσένα.

You may also like