Τα μπαλέτα Bolshoi ξανά στην Αθήνα

hungarian-dance-rebetskaya-vodopetov_-photo-by-damir-yusupov-bolshoiΤο θέατρο Badminton παρουσιάζει δύο καταπληκτικές παραγωγές του Γιούρι Γκριγκορόβιτς Μπαλέ, τον «Δον Κιχώτη» στις 16 και 17 Οκτωβρίου και τη «Λίμνη των κύκνων» στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Μετά από δύο χρόνια επισκέψεων στην Αθήνα και αφού έχει γνωρίσει την αποθέωση από 30.000 θεατές, ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ.

Και τα δύο έργα είναι βασισμένα σε κλασικές χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά και αποτελούν δείγματα της διαφορετικότητας του σπουδαίου έργου του, καθώς στην «Λίμνη των Κύκνων» επιλέγει υπερφυσικά στοιχεία, πρίγκιπες και πριγκίπισσες του ρομαντικού μπαλέτου ενώ στον «Δον Κιχώτη» επιλέγει για ήρωες πραγματικούς ανθρώπους της καθημερινότητας, όπως οι δυο ερωτευμένοι νέοι, ο Μπαζίλιο και η Κίτρι. Το φετινό φθινόπωρο, το «Γκριγκορόβιτς Μπαλέ» και ο Γιούρι Νικολάεβιτς, μας παρουσιάζουν με δύο διαφορετικά έργα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Γάλλο χορογράφο και χορευτή που έζησε και δημιούργησε στην Ρωσία, τον Μαριούς Πετιπά.

«Η Ελλάδα για μένα είναι πάντα πηγή έμπνευσης. Το άκουσμα και μόνο της λέξης “Ελλάδα” με ταξιδεύει σε όλη την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά η οποία έγινε η αφετηρία για όλες τις τέχνες πολιτισμού και καλλιτεχνίας. Είναι σπουδαίο λοιπόν για μένα σαν δημιουργό, να παρουσιάζω τα έργα μου στην χώρα αυτή που θαυμάζω και αγαπώ. Και ακόμα περισότερο όταν βλέπω πως υπάρχει τόσο ζεστή υποδοχή από τους θεατές….» λέει ο Γκριγκορόβιτς

Δον Κιχώτης : Τετάρτη και Πέμπτη 16 και 17 Οκτωβρίου στις 20:30

Η λίμνη των κύκνων : Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 16:00 και 20:30, Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12:30 και 17:30.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: στο 210-8840600, στα καταστήματα PUBLIC, Παπασωτηρίου, ηλεκτρονικά στα www.abcd.gr, www.viva.gr καθώς και στα ταμεία του θεάτρου Badminton.

You may also like