Τα πιο βρώμικα & τα πιο καθαρά φρούτα της αγοράς;

Τα φρούτα είναι γνωστό ότι κάνουν καλό στην υγεία μας. Δεν αποτελούν μόνο πλούσια πηγή βιταμινών, αλλά και φυτοχημικών ουσιών πολύτιμων στη μάχη κατά των ασθενειών. Η διαδεδομένη όμως, χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων για να μπορέσει να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση, έχει δυσχεράνει τη θρεπτική τους δράση.

Διεθνείς μελέτες συνδέουν την ευρεία χρήση φυτοφαρμάκων, όπως και την κατανάλωση των καταλοίπων τους πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά, με διάφορες μορφές καρκίνου, διαταραχές του ορμονικού συστήματος, τοξίκωση του νευρικού συστήματος και εντοπισμός χαμηλού IQ στα παιδιά.

Η φλούδα των φρούτων περιέχει τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά τους. Δυστυχώς, για να αποφεύγουμε την ταυτόχρονη, με τις βιταμίνες, λήψη φυτοφαρμάκων, συνήθως αφαιρούμε τη φλούδα προτού να τα καταναλώσουμε, χάνοντας έτσι την «ουσία» του φρούτου.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι φυσικοί τρόποι να απομακρύνετε τα κατάλοιπα εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων για να μην χρειάζεται να τα ξεφλουδίζετε!

* Χρησιμοποιείστε ξύδι ή λεμόνι με νερό
Αυτή η μέθοδος απομακρύνει το 99% των καταλοίπων από λιπάσματα και άλλα βλαβερά χημικά. Ρίξτε σε ένα μπολ άφθονο νερό και το χυμό ενός λεμονιού, ή 3 κουταλιές λευκό ξύδι, και αφήστε τα φρούτα για λίγα λεπτά μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια, τρίψτε τα καλά και σκουπίστε τα με ένα σκληρό ύφασμα.

* Με σόδα και νερό
Η μαγειρική σόδα είναι γνωστό ότι κάνει θαύματα στην φυσική καθαριότητα του σπιτιού γενικότερα. Σε αυτή την περίπτωση απομακρύνει χημικές ουσίες που έχουν απορροφηθεί από τη φλούδα, απλώς και μόνο διαλύοντας σε νερό ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε σκόνη.

* Με ενεργό όζον
Το ενεργό όζον που πλέον είναι ευρέως διαδεδομένο στην αγορά, απομακρύνει εκτός από κατάλοιπα λιπασμάτων και τα μικρόβια και τους ιούς, γι’ αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

Τα 12 πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά της αγοράς
Τα περισσότερα χημικά κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων βρέθηκαν στα εξής προϊόντα: μήλα, ροδάκινα, πιπεριές, μαρούλι, πατάτες, φράουλες, κεράσια, αχλάδια, σταφύλια, σπανάκι, νεκταρίνια και σέλερι.

Τα 12 πιο καθαρά της αγοράς
Είναι τα κρεμμύδια, οι μπανάνες, ο αρακάς, τα ακτινίδια, ο ανανάς, το λάχανο, το μπρόκολο, η παπάγια, το αβοκάντο, το καλαμπόκι, το μάνγκο και τα σπαράγγια.

Πηγή: εδώ  

You may also like