Τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του New Yorker

July 8 & 15, 2013Στις 21 Φεβρουαρίου του 1935, ο Harold Ross ιδρύει το εβδομαδιαίο Αμερικανικό περιοδικό ‘The New Yorker’, με τη βοήθεια διάσημων αρθρογράφων, ποιητών και σχεδιαστών, ανάμεσά τους οι Dorothy Parker, Ralph Barton και Ring Lardner.  Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους, σχεδιάζει ο Αμερικανός γραφίστας Rea Irvin και απεικονίζει τον δημοφιλή δανδή με το μονόκλ, που αργότερα ονομάστηκε Eustace Tilley. Από τότε ο Eustace αποτελεί το ‘πρόσωπο’ του περιοδικού.

Το New Yorker αρχικά εστίαζε σε κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα, όμως με την πάροδο του χρόνου παρατηρήθηκε διεύρυνση της θεματικής ενότητας, με λογοτεχνικές, κωμικές, πολιτικές στήλες, καθώς και νέα επικαιρότητας. Μέχρι και σήμερα το περιοδικό είναι γνωστό για τα σύντομα μυθιστορήματα, τα δοκίμια, τις βιογραφικές μελέτες, τα ξένα ρεπορτάζ ,τις λεπτομερείς κριτικές στα πολιτιστικά δρώμενα και κυρίως τα εξώφυλλα.

The New Yorker 1

The New Yorker2

Τα εντυπωσιακά εξώφυλλα συνήθως παρουσιάζουν μια πιο χιουμοριστική πλευρά επίκαιρων θεμάτων και προσωπικοτήτων, χωρίς να λείπουν και ιστορικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα το σχέδιο των Δίδυμων Πύργων από τον σχεδιαστή κόμικ Art Spiegelman και την Françoise Mouly, για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το εξώφυλλο στις 24 Σεπτεμβρίου του 2001

Το εξώφυλλο στις 24 Σεπτεμβρίου του 2001

 

 

Πηγή : The New Yorker 

 

 

You may also like