Τα πιο όμορφα και οικονομικά μαγαζιά της Αθήνας, από την Ελευθερία Σπυράκη

Και αφού το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και το σπίτι φαντάζει το πιο βαρετό σημείο της πόλης (τουλάχιστον για την περίοδο που διανύουμε), ήρθε νομίζω η ώρα για βόλτα.

Βέβαια, επειδή οι μέρες αυτές, δεν μας επιτρέπουν μεγάλες κραιπάλες και σπατάλες (κυρίως οικονομικές), ψάχνουμε πλέον οικονομικότερες λύσεις, οι οποίες όμως είναι εξίσου διασκεδαστικές και κεφάτες σαν εκείνες των “χρυσών εποχών” που όλοι έχουμε ζήσει.
Για αυτό λοιπόν αυτή την φορά, θα σας προτείνω τα καλύτερα κατά την άποψη μου hot spots της πόλης, τα οποία συνδυάζουν προσιτές τιμές και συγχρόνως εντυπωσιάζουν από άποψη αισθητικής και design.

sporosΣπόρος : Και αυτό που λέει ο λαός “Στο βάθος κήπος”, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά στο συγκεκριμένο μαγαζί. Το ρομαντικό και συνάμα aggressive bar, βρίσκεται στο τέρμα του πεζόδρομου της Χαϊμαντά, καλά κρυμμένο από τα μάτια όσων δε χρειάζεται να γνωρίζουν, θα βρείτε μία μικρή όαση. Πέργκολες, κισσοί και γλαστράκια βασιλικού συνδυάζονται με γκράφιτι, χαμηλό φωτισμό, κεριά, μουσική για ψαγμένους και τον ξάστερο ουρανό της Αθήνας. Προτού παραγγείλετε, περάστε από το μπαρ όπου υπάρχει μαυροπίνακας με τις σπεσιαλιτέ του μπάρμαν. (Χαλάνδρι , Κατσουλιέρη 4 )

 

karamouzaΚαραμούζα: Διαθέτει boem χαρακτήρα τον οποίο μεταφέρει και στα coctails του που κατά την γνώμη μου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά που προσφέρουν τα πολύ ακριβά bar- restaurant. Μεγάλα τραπέζια με ακόμη μεγαλύτερα παγκάκια, μαξιλάρες, φωτάκια και χαλαρή μουσική συνθέτουν το παζλ ενός boem και παράλληλα minimal σκηνικού. (Περικλέους 42, Πεύκη )

aphoto96797Tailor made: Θεωρείται ένα από τα “διαμάντια” της γνωστής σε όλους μας Πλατείας Αγ.Ειρήνης. Το  σκηνικό απλό και προσιτό από όλες τις απόψεις. Με τραπεζάκια απλωμένα σε όλη την πλατεία, και με κόσμο όλων των ηλικιών, μπορείς να να πιεις τον καφέ σου ή το ποτό σου χωρίς να χρειάζεται να χρειάζεται να στολίζεσαι 4 ώρες για να βγεις ( για εσάς το λέω κορίτσια) και το σημαντικότερο… οι τιμές του κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια.
Τip: ( Aν πάτε πρωινές ώρες, θα σας πρότεινα να πιείτε την δροσιστική homemade lemonade, η γεύση της θα σας ταξιδέψει).

 

0f3831fa8b7e9675a1ef1b478d7e3272Six d.o.g.s : Σαν να έχει βγει από παραμύθι, ο χώρος του Six dogs, όλες τις εποχές του χρόνου είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τις ωραιότερες στιγμές της ημέρας, αλλά και της νύχτας! Τα δέντρα και τα φωτάκια που κοσμούν τον χώρο σας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση και το μενού του σας απογειώνει με την φαντασία γεύσεων και ποιότητας. (Αβραμιώτου 6-8, Κέντρο)

 

giasemiΓιασεμί: Ότι και να πει κανείς για το συγκεκριμένο μαγαζί είναι λίγο. Τόσο η γραφικότητα που σου αποπνέει η τοποθεσία, όσο και η μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, το χρήζουν αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης στην πόλη. Με λίγα λόγια και ερωτευμένος να μην είσαι, ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά…… (Μνησικλέους 23, Πλάκα)

Φιλική συμβουλή. Πριν καν αποφασίσετε την επόμενή σας έξοδο, το σημαντικότερο είναι να βρείτε την ιδανικότερη παρέα, διότι όσο σημαντικό είναι το που θα πιείς το ποτό σου, άλλο τόσο είναι το με ποιον θα το πιείς. Καλή διασκέδαση….!!

Σχετικά άρθρα:

Ποια είναι τα καλύτερα spots για το πρώτο ραντεβού; από την Ελευθερία Σπυράκη
4 εξωτικοί παράδεισοι, από τη Νατάσα Σχοινά
Smells like summer in Athens: Τα καλύτερα μέρη για να χαλαρώσετε, από την Ελευθερία Σπυράκη
Τα 10 καλύτερα μέρη για περίπατο στην Αθήνα, από την Ελευθερία Σπυράκη

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελευθερία Σπυράκη, πατήστε εδώ 

You may also like