Τα πιο fashionable μουσικά videos, από τη Ναταλία Αργυράκη


beyonce rihanna dady gagaαπό τη Ναταλία Αργυράκη-Δημοσιογράφο*

 

Στο πιο επιτυχημένο βιντεοκλίπ της μέχρι τώρα καριέρας της, η Lady Gaga έδειξε ότι μουσική και μόδα περπατούν χέρι-χέρι, τραγουδώντας με τεράστια παπούτσια, εκκεντρικά γυαλιά ηλίου και φακούς επαφής που παραπέμπουν σε γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια.

Συγκεκριμένα, η Gaga τίμησε τον Alexander McQueen, φορώντας και παπούτσια και φόρεμα με την υπογραφή του, ενώ σε μία σκηνή του βίντεο εμφανίζεται με εσώρουχα Agent Provocateur συνδυασμένα με πέδιλα McQueen.

[vsw id=”qrO4YZeyl0I” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Στο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Anthony Mandler το 2009, η Rihanna φοράει ένα στρατιωτικό γιλέκο του Βρετανού σχεδιαστή Jeremy Scott, γυαλιά ηλίου της σειράς A Morir by Kerin Rose και πολλά άλλα δερμάτινα κομμάτια.

[vsw id=”yVA-xTBeHyM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Το styling του βίντεο έχει επιμεληθεί ο αγαπημένος στυλίστας της Lady Gaga και creative director του οίκου Thierry Mugler, Nicola Formichetti. Η Lady Gaga φοράει δημιουργίες των Jean Charles de Castelbajac, Brian Lichtenberg, Viktor & Rolf και Thierry Mugler. Τα γυαλιά ηλίου της από τσιγάρα είναι από το teamHaus Of Gaga. Το καπέλο που μοιάζει φτιαγμένο από παλιές τηλεφωνικές συσκευές είναι δημιουργία του Fred Butler, ενός Λονδρέζου σχεδιαστή που ειδικεύεται στην κατασκευή αξεσουάρ και props για στυλίστες. ΗBeyoncé είναι ντυμένη μεταξύ άλλων από την σχεδιάστρια Atsuko Kudo, η οποία φτιάχνει couture ρούχα από latex.

[vsw id=”EVBsypHzF3U” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Το βιντεοκλίπ της Beyonce χαρακτηρίστηκε εξαρχής ως «μουσική πασαρέλα». Το βίντεο ξεκινάει με την ποπ σταρ να φοράει ένα φόρεμα του Alexander McQueen με κεντητές λεπτομέρειες και χρυσές μπότες από την ίδια συλλογή (Φθινόπωρο 2011). Για ένα χορευτικό κομμάτι η Beyoncé αλλάζει σε σύνολο Norma Kamali με παπούτσια Alexander Wang. Στη συνέχεια φοράει τουαλέτα Givenchy Spring 2011 Couture και μαύρη δημιουργία Jean Paul Gaultier Spring 2011. Στην επόμενη σκηνή, εμφανίζεται με μπρονζέ φόρεμα Gareth Pugh από τη συλλογή Fall 2011, ενώ για το τέλος κράτησε δύο τουαλέτες Emilio Pucci.

[vsw id=”VBmMU_iwe6U” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Η εμμονή της Gwen Stefani με τα ρούχα και το Harajuku style, το underground στυλ των νεαρών Ιαπώνων, έγινε πλήρως αισθητή στο πρώτο της σόλο βιντεοκλίπ, το οποίο σκηνοθέτησε ο Francis Lawrence (2004) με έμπνευση την Αλίκη Στη Χώρα των Θαυμάτων.

[vsw id=”UdcObAQ5OOM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Ακόμη, στα top fashionable videos
(κατά τη δική μου, πάντα, άποψη και αισθητική) περιλαμβάνονται:

To Vogue της Madonna
Το Freedom του George Michael
Το Thriller του Michael Jackson
To Runaway του Kanye West
To Girls Just Wanna Have Fun της Cyndie Lauper

(και πολλά, πολλά ακόμη…)

* η Ναταλία Αργυράκη ειναι δημοσιογράφος στο περιοδικό ΟΚ και έχει το δικό της blog το the-red-studio.blogspot από το οποίο αναδημοσιεύουμε το κείμενο

Πηγή: http://the-red-studio.blogspot.gr/

You may also like