Τα ωραιότερα θερινά σινεμά εκτός Ελλάδας, από την Ανδριάνα Σακκά

Koenigsplatz στο Μόναχο

Koenigsplatz στο Μόναχο

Μπορεί πράγματι να φημιζόμαστε, μεταξύ άλλων, για τους όμορφους θερινούς κινηματογράφους μας, αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες που διαθέτουν εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και μας προσκαλούν να τις γνωρίσουμε!

Είτε βρισκόμαστε σε διακοπές, είτε απλώς ψάχνουμε έναν ευχάριστο και δροσερό τρόπο να περάσουμε ένα βράδυ στην πόλη, το θερινό σινεμά αποτελεί μια αγαπημένη πρόταση. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, μια ενδιαφέρουσα ταινία και πολύς ρομαντισμός συνθέτουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό σκηνικό. Εμείς ψάξαμε έξω από την χώρα μας και εντοπίσαμε κάποιες ευρωπαϊκές ιδέες που θα σας εντυπωσιάσουν!

Μπροστά σε ιστορικά μνημεία:

  1. Μια τεράστια οθόνη 300τ.μ. στέκεται μπροστά από τα Προπύλαια του Μονάχου, ανάμεσα στη Γλυπτοθήκη και την δημόσια Συλλογή Αντικών και μεταμορφώνει μαγικά την πλατεία σε λιβάδι για σινεφίλ.
  2. Το Φεστιβάλ «Il Cinema Ritrovato» απευθύνεται σε πραγματικούς λάτρεις του κινηματογράφους. Ταινίες ξεχασμένες αλλά πλήρως επεξεργασμένες παρουσιάζονται στην Piazza Maggiore της Μπολόνια, ενώ ακόμη και οι ταινίες βωβού κινηματογράφου προβάλλονται με συνοδεία μουσικής για ένα μελωδικό ταξίδι στο παρελθόν.

Μέσα σε κάστρα:

 Sala Montjuïc στη Βαρκελώνη

Sala Montjuïc στη Βαρκελώνη

  1. Το Sala Montjuïc είναι ένα φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι τους κήπους του κάστρου Montjuïc της Βαρκελώνης, συχνά με τη συνοδεία live μουσικής. Το εισιτήριο κοστίζει €13.50 και περιλαμβάνει ένα οργανικό burger με πατάτες, αν και πολλοί φέρνουν δικές τους μπύρες και σνακ.

Στην πόλη:

La Villette στο Παρίσι

La Villette στο Παρίσι

  1. Καλοκαίρι στην La Villette: εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε είδους ταινία σε ένα όμορφο και σύγχρονο πάρκο στην βορειανατολική πλευρά του Παρισιού. Η είσοδος είναι δωρεάν, ξαπλώστρες μπορεί κανείς να τις νοικιάσει, ενώ οι προβολές πραγματοποιούνται από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

 

Πάνω στα βουνά:

 Λίμνη Blausee στην Ελβετία

Λίμνη Blausee στην Ελβετία

  1. Κρυμμένη μέσα στα βουνά, η απαράμιλλης ομορφιάς λίμνη Blausee στην Ελβετία αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τις προβολές του μικρού παραλίμνιου ξενοδοχείου Grandhotel. Όποιος θέλει μπορεί να απολαύσει πριν την ταινία το ανάλογο μενού «Dine and Cinema».

Δίπλα στο νερό:

  1. Δύσκολο να αποφασίσεις εδώ: να χαζέψεις την φωτισμένη Δρέσδη που καθρεφτίζεται στα νερά του ποταμού Έλβα ή να δεις την ταινία; Εκτός από προβολές ταινιών, εδώ γίνονται συναυλίες και άλλα καλοκαιρινά events.
  2. “A Night With The Stars” ονομάζονται οι κινηματογραφικές βραδιές που οργανώνονται στο Amante Beach Club στην Ίμπιθα. Εδώ με ένα εισιτήριο 30 ευρώ έχεις όλο το ποπ-κορν που μπορείς να καταναλώσεις μαζί με ένα ποτήρι κρασί.

 

στην Ίμπιζα

στην Ίμπιζα

You may also like