Τα 30α «γενέθλια» της Adobe

Η γνωστή εταιρία, Adobe, γιορτάζει σήμερα τα 30 χρόνια από την ίδρυση της, το 1982. Η εταιρία που δημιούργησαν οι John Warnock και Charles Geschke, είναι υπεύθυνη για κάποιες πολύ σημαντικές πλατφόρμες όπως το Adobe Flash, το Illustrator, το είδος αρχείων PDF, τον Acrobat reader και φυσικά το Photoshop.

Οι ιδρυτές της εταιρείας αποχώρησαν το 1982 από τη Xerox PARC με στόχο την ανάπτυξη της γλώσσας PostScript και κατάφεραν να γράψουν τη δική τους Ιστορία στον τομέα της τεχνολογίας. Το λογότυπο της Adobe σχεδιάστηκε από τη γυναίκα του Warnock, Marva, η οποία είναι επίσης σχεδιάστρια γραφικών.

Το 1985 η Adobe συνεργάστηκε με την Apple, παρέχοντάς της την άδεια χρήσης της PostScript για τους εκτυπωτές εκείνης της εποχής, ενώ το 2005 εξαγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρία Macromedia, προσθέτοντας στο portfolio της, τις πλατφόρμες Flash, Flex, Dreamweaver και ColdFusion.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από ένα μικρό ποτάμι που διέρχεται πίσω από τα σπίτια των δύο συνιδρυτών της και σύμφωνα με μετρήσεις του 2010, απασχολεί περισσότερους από 9.100 υπαλλήλους, με το 40% αυτών να εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο San Jose της Καλιφόρνια.

Πηγή:techit.gr

You may also like