Τα 4 καλύτερα μουσεία του Λονδίνου

Σε μια πόλη τόσο κοσμοπολίτικη και με τέτοια κουλτούρα όπως το Λονδίνο, θα άξιζε τον κόπο να κάνει κανείς ένα ταξίδι εκεί αποκλειστικά και μόνο για να επισκεφθεί τα μουσεία. Γιατί στο Λονδίνο είναι όμορφο να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, της ιστορίας και της επιστήμης. Συγκεντρώσαμε τα κορυφαία μουσεία του Λονδίνου για να ξέρετε πού θα πάτε αν βρεθείτε στην πόλη! Ιδού…

Victoria & Albert Museum
Victoria & Albert Museum
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μουσεία στο Λονδίνο. Εκεί φιλοξενούνται τα καλύτερα εκθέματα που αφορούν στη μόδα παγκοσμίως (από τα εντυπωσιακά φορέματα και το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέχρι τo αφιερωμα που πραγματοποιείται για τον Ντέιβιντ Μπάουι). Το μουσείο Victoria & Albert Museum είναι νούμερο ένα προορισμός για τους λάτρεις της μόδας και στους θαυμαστές του design και ιδιαίτερου style. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει επίσης τα βασιλικά κοσμήματα που εκτίθενται εκεί, σε μόνιμη βάση.
The National GalleryThe National Gallery
Η Εθνική Πινακοθήκη περιέχει την πιο ωραία συλλογή έργων τέχνης της δυτικής Ευρώπης από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα και αποτελούσε ανέκαθεν τον ομφαλό της τέχνης και του πολιτισμού στην πόλη. Εκεί βρίσκονται οι πίνακες με τις προσωπογραφίες της βασιλικής οικογένειας όπως και το διάσημο –πλέον- πορτραίτο της δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει έναν κλασικό Monet, τα πορτραίτα της Johannes Vermeer και κομμάτια του ζωγράφου George Stubbs. Η Πινακοθήκη είναι ανοιχτή όλο το χρόνο και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί δωρεάν, ενώ αποτελεί τον τέλειο προορισμό για να περάσει κανείς ένα βροχερό απόγευμα στο Λονδίνο.

Tate Modern
Tate Modern
Το μουσείο Tate άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1897, ως το μοναδικό μέρος στο Λονδίνο που φιλοξενούσε μια μικρή συλλογή βρετανικών έργων τέχνης. Το πιο αγαπημένο είναι το Tate Modern, που άνοιξε το 2000, και η πινακοθήκη περιέχει κυρίως έργα σύγχρονης τέχνης και αποτελεί ένα τέλειο σημείο για να περάσει κανείς ένα πρωινό στο Λονδίνο. Μέχρι το Μάιο στο εν λόγω μουσείο θα παρουσιαστούν έργα από το Λίχτενσταϊν.

science_mus
The Science Museum
Πάντα συμβαίνει κάτι αξιοθαύμαστο στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου. Είτε αυτό είναι ένα έκθεμα που αφορά σε ένα τρελό τεχνολογικό επίτευγμα και στις καλύτερες βρετανικές καινοτομίες των τελευταίων 100 χρόνων, είτε τις εσωτερικές διεργασίες του διαδικτύου, τα εκθέματα εδώ σε ωθούν να ανακαλύψεις νέες πλευρές των ανθρώπινων επιτευγμάτων. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και η είσοδος είναι δωρεάν.

Πηγή:  prettychictravel.ca

You may also like