Τα 5 λάθη της Ελληνίδας νύφης, από το Yes-I-Do

0a572c1b1ab067d9a7005987485fe738Παντρεύεσαι. Και ναι, είναι η μέρα σου, η βραδιά σου, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Θα είσαι στο επίκεντρο, όλος ο γάμος θα γυρίζει γύρω από σένα και πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου. Όλα θα κυλήσουν ιδανικά, εάν καταφέρεις να αποφύγεις τα πέντε ατοπήματα που έχω δει να καταστρέφουν τις καλύτερες νύφες.

Μην εμφανιστείς ως μία «άλλη» την ημέρα του γάμου. Σίγουρα δεν έχεις την ευκαιρία να απολαμβάνεις καθημερινά make up και μαλλιά από επαγγελματίες, αλλά μην του δώσεις να καταλάβει ως νύφη! Άκου τη γνώμη των ειδικών, κάνε πρόβες, και μην πειραματιστείς υπερβολικά. Αν δεν έχεις ξανακάνει smokey eyes στη ζωή σου, η μέρα του γάμου σου δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το τολμήσεις. Μην προσπαθήσεις να αντιγράψεις καμία φίλη σου ή celebrity που είδες νύφη. Μην τα δώσεις όλα και μεταμορφωθείς σε κάποια που δε θα αναγνωρίζει ο γαμπρός και οι καλεσμένοι.

Οργάνωσε σωστά και αναλυτικά τα πάντα. Σχεδιάζοντας την τελετή αλλά και το party που θα ακολουθήσει, θα βρεθείς μπροστά σε πολλά διλήμματα. Για το μενού, το seating, τη μουσική του party. Καλό είναι να έχεις απευθυνθεί σε επαγγελματίες που ξέρουν τη δουλειά τους και δε θα σε «κρεμάσουν» τη δύσκολη στιγμή. Σκέψου τους καλεσμένους σου και προσπάθησε να επιλέξεις πράγματα που ξέρεις ότι θα τους αρέσουν ή τουλάχιστον θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους. Την ημέρα του γάμου μην αφήσεις κανένα να σου μεταφέρει παράπονα ή δυσαρέσκειες για οτιδήποτε. Τι μπορείς να κάνεις αν η μπριζόλα είναι άψητη ή αν το ρύζι δε φτάνει για όλους; Αν είσαι εσύ και ο άντρας σου οκ, για όλα τα υπόλοιπα ας φροντίσουν άλλοι εκείνη την ημέρα, γιατί είναι η μέρα σας! Εσύ κάνε το καλύτερο που μπορείς και να θυμάσαι: Δε γίνεται να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Διατήρησε την ψυχραιμία σου. Ότι και να σου συμβεί –ναι ακόμα κι αν σκιστεί το νυφικό λίγο πριν το γάμο, χειρότερο δε μου ‘ρχεται- μπορεί να λυθεί αν πάρεις ανάσα, σκεφτείς λογικά και ζητήσεις βοήθεια. Έχε δίπλα σου κάποιον άνθρωπο (την κουμπάρα σου ή την κολλητή σου), που ξέρεις ότι είναι ψύχραιμος, τον εμπιστεύεσαι και θα μπορεί να σε βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου, αλλά και της μεγάλης μέρας! Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται το να είσαι χαλαρή την ώρα της προετοιμασίας και να μην μπαίνει στο δωμάτιο που θα ντύνεσαι νύφη η κάθε μακρινή θεία σου για να σε φιλήσει και να κλάψει που σε θυμήθηκε στα 5 σου, να παίζεις στην αυλή.

74503939e00b148d3d2b129d70c36ee5Μην κάνεις gallop. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να ζητάς τη γνώμη της μαμάς, της αδελφής, της κουμπάρας, της πεθεράς, της θείας, της πωλήτριας, της γειτόνισσας, της φίλης και της γιαγιάς σου. Ακόμα και για τα πιο απλά. Είναι η δικιά σου μέρα, ο δικός σου γάμος, η δική σου ζωή. Όλες οι παραπάνω είτε το έχουν ζήσει, είτε θα το ζήσουν. Οπότε τώρα κάνε μόνο τα κέφια σου. Τι νυφικό ονειρευόσουν από μικρή; Πως θέλεις να είναι το party; Θα έχεις μπουφέ ή μενού; Τι θέμα θα έχει ο γάμος; Πόσα παρανυφάκια θα σε συνοδεύσουν; Ποια εκκλησία σου αρέσει; Όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν από σένα και μόνο! (άντε κι από τον μέλλοντα σύζυγό σου- αλλά ξέρουν οι άντρες από τέτοια;). Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, ξέρεις τι γίνεται…

•Έχεις μπροστά σου τον άντρα της ζωής σου, το αγόρι σου, το μωρό σου, τον έρωτά σου (λογικά). Που σε έχει δει στα καλύτερα, στα χειρότερα, άβαφη, αγουροξυπνημένη, κουκλάρα, μαυρισμένη, γυμνή, με δυο κιλά παραπάνω, με μάτια πρησμένα από το κλάμα (αν όχι, ξανασκέψου το για το γάμο). Σε έχουν αναλάβει επαγγελματίες και σίγουρα η ευτυχία σου είναι το καλύτερο make up! Οπότε τι σκας για το πώς θα δείχνεις ως νύφη; Θα είσαι η γυναίκα που ξέρει, αγαπάει κι έκανε πρόταση γάμου. Θέλει να σε κάνει ευτυχισμένη και ο γάμος σας είναι μόνο η αρχή της υπόλοιπης ζωής σας. Χαμογέλασέ του, πάρε μια ανάσα, σφίξε το χέρι του μπαμπά σου που σε συνοδεύει και προχώρα. Εσένα χειροκροτάνε.

Κείμενο: Νάνσυ Παραδεισανού, από το Yes-I-do

You may also like