Τα 5 πολυτελέστερα ξενοδοχεία του κόσμου, από τη Νατάσα Σχοινά

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ψάχνουμε στις διακοπές – εάν όχι το πρώτο – είναι το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουμε. Φυσικά, θέλουμε να μας παρέχει κάποιες βασικές υπηρεσίες ώστε τις ώρες που βρισκόμαστε στο δωμάτιο να μπορούμε να απολαύσουμε τη διαμονή μας. Να είναι καθαρό, να έχει ένα ωραίο μπάνιο, μία στοιχειώδη βεράντα, μία τηλεόραση… Αυτά τα απλά. Δεν ζητήσαμε εστιατόριο σε ενυδρείο, αιωρούμενα γήπεδα τένις ή λευκή άμμο από την Αίγυπτο. Κάποιοι άλλοι, όμως, φαίνεται ότι τα ζήτησαν…

1.      Emirates Palace, Abu Dhabi

Πάνω από 350 δωμάτια και σουίτες, μάρμαρο από 13 διαφορετικές χώρες, μία παραλία με άσπρη άμμο και πάνω από 1000 πολυέλαιοι από κρύσταλλο είναι μόνο μερικά από αυτά που θα δει κάποιος στο καθόλου κοινό Emirates Palace. Τοποθετημένο στο εξωτικό Abu Dhabi, μπορεί σίγουρα να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη προσφέροντάς του την επιτομή της πολυτέλειας.

“This content has been removed due to copyright infringement.

2.      Mardan Palace, Τουρκία
To Mardan Palace στην Τουρκία χτίστηκε από τον Ρώσο εκατομμυριούχο Telman Ismailov κοστίζοντας 1.65 δισεκατομμύρια. Παρέχει στους –σίγουρα πανευτυχείς- πελάτες του τη μεγαλύτερη πισίνα της Μεσογείου, ένα τεράστιο ενυδρείο γεμάτο εξωτικά ψάρια ενώ 9.000 τόνοι λευκής άμμου κατευθείαν από την Αίγυπτο κοσμούν την παραλία του.

3.      Burj Al Arab, Dubai
Είναι ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία του πλανήτη – εάν όχι το πιο διάσημο – και όχι άδικα. Αποτελούμενο μόνο από διώροφες σουίτες με απίστευτη θέα προσφέρει στους πελάτες του μοναδικές ανέσεις, όπως ελικοδρόμιο, αιωρούμενα γήπεδα τένις, εστιατόριο μέσα σε ενυδρείο και σοφέρ με RollsRoyce. Οι άνθρωποι που το προτιμούν έχουν εξαιρετικά μεγάλη οικονομική ευχέρεια και ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βασιλικές οικογένειες.

4.      The Westin Excelsior, Ρώμη
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στη λίστα μας, όχι γενικά για τα δωμάτια που περιλαμβάνει – που δεν κοστίζουν και τόσο ακριβά όσα άλλα ξενοδοχεία – όσο για τη σουίτα Villa LaCupola, στην οποία έγινε ανακαίνιση ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Αποτελείται από 2 ορόφους, κάνοντάς τη μεγαλύτερη σουίτα της Ιταλίας, ενώ διαθέτει –μεταξύ άλλων- σάουνα, Jacuzzi και προσωπικό γυμναστήριο.

5.      The Plaza, Νέα Υόρκη
Το ξενοδοχείο ThePlaza στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα η σουίτα Royal Plaza χαρίζει στους πελάτες την καλύτερη θέα του Manhattan. Διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, ένα τεράστιο πιάνο, προσωπικό ασανσέρ και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για όσους φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους chef. Το 1969 η μοναδική κατασκευή της έγινε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like