Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν πέσετε για ύπνο!

12d245afb610513a1cf9b9ea872d02adΣας έχει τύχει να κλείνουν τα μάτια σας και να θέλετε να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα κι εκείνος δεν έρχεται ούτε για να σας μιλήσει; Συμβαίνει και μάλιστα σε πολλούς ανθρώπους με αποτέλεσμα να περνάνε νύχτες ταλαιπωρίας αντί για βράδια ξεκούρασης και το πρωί είναι ζωντανά ράκη που σέρνονται! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ,μήπως η νυχτερινή σας ρουτίνα σαμποτάρει τον ύπνο σας; Εδώ θα βρείτε μερικά βασικά πράγματα που είναι ικανά να μην σας αφήσουν να κλείσετε μάτι!

Μην παίρνετε τα λάθος τα χάπια!
Μια βουλωμένη μύτη κρατά τον ύπνο μακριά, αλλά το ίδιο κάνει και η ψευδοεφεδρίνη, το κύριο συστατικό σε πολλά αποσυμφορητικά που –όπως είναι γνωστό – προκαλεί αϋπνία. Αναπνεύστε ευκολότερα με ένα αποσυμφορητικό που έχει καταρτιστεί ειδικά για νυχτερινή χρήση. Αυτά συνήθως περιέχουν αντισταμινικά, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν υπνηλία.

 

391435_tumblr_m39gttouf41qz4d4bo1_500[1]Μην κλείνετε την ημέρα σας γράφοντας emails (ποτέ πριν κοιμηθείτε)!
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πριν πέσετε στο κρεβάτι η έκθεση στο μπλε φως από τους υπολογιστές, τα tablets και τα smartphones, καταστέλλει τα επίπεδα της μελατονίνης, η οποία μπορεί να αποσυντονίσει το βιολογικό σας ρολόι, και να αυξήσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.
Αποσυνδέστε τα τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο, και ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας μια ώρα νωρίτερα το πρωί για να καλύψετε τη διαφορά με την εργασία που δεν κάνατε το βράδυ.

Μην κάνετε ένα ζεστό μπάνιο!
Είναι αλήθεια ότι ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά αν δεν βγείτε από το νερό και να μπείτε αμέσως στο κρεβάτι, το μπάνιο θα αποτύχει τον στόχο του. Εδώ είναι ο λόγος: η θερμοκρασία του σώματος σας τη νύχτα πέφτει, γεγονός που αρχίζει περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο κάνει τη θερμοκρασία σας να αυξάνεται και στη συνέχεια να κρυώσει, αργότερα. Άρα ενώ έχετε χαλαρώσει αν δεν μπείτε στα σκεπάσματα -αμέσως -για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία, το μπάνιο δεν έχει κανένα νόημα.

181143_450175355017170_1583203056_nΜην φάτε πολύ !
Έρευνα που διεξήχθη διαπίστωσε ότι όταν πρόκειται να πάτε για ύπνο το γεμάτο στομάχι μπορεί να διεγείρει τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε εφιάλτες και η όσο πιο ανθυγιεινή η τροφή τόσο το πιο ανησυχητικά τα όνειρα.
Για να μην έχετε δυσάρεστα όνειρα – και τα ανεπιθύμητα κιλά – που δεν θα σας αφήσουν να χαρείτε τον ύπνο σας, ακολουθείστε τις συμβουλές ενός κλασικού διαιτολογίου και να μασάτε μικρές μπουκιές τουλάχιστον 15 φορές πριν από την κατάποση.

Μην πάρετε απόφαση να πείτε κάτι που κρατάτε μέσα σας καιρό!
Είναι πολύ πιθανό να σας ταλαιπωρεί και να αναδεύσει το μυαλό σας αυτό που θέλετε να πείτε σε κάποιον και να συνεχίσει να σας κρατά ξύπνιο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το στρες και υπερδιέγερση πριν από το κρεβάτι λέγεται ότι είναι οι κύριες αιτίες της αϋπνίας, ή “παραύπνωσης.” Δώστε όμως χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί τα όσα θέλει να πει, έτσι ώστε να μην είναι εν βρασμώ αλλά όταν πείτε ότι θέλετε να είναι πραγματική κάθαρση!

You may also like