Τα Happy endings, από την Ελένη Καρποντίνη

9f82c9bf2ab226195c3fa85db93708d4από την Ελένη ΚαρποντίνηΔημοσιογράφο
Πάντα πίστευα ότι στις μέρες μας τα love stories έχουν πεθάνει, μέχρι που πριν λίγες μέρες με έκανε η ιστορία ενός φίλου να το αναιρέσω.
Πήγα λοιπόν στο σπίτι του φίλου μου να τον δω που είχαμε καιρό να τα πούμε. Όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο πριν βρεθούμε, μου ακούστηκε ενθουσιασμένος και ευτυχισμένος. Ήθελε όπως μου είπε, να μου μιλήσει και να μου γνωρίσει την νέα του κοπέλα μετά από ένα χρόνο που ήταν μόνος όταν χώρισε από τον πολύχρονο δεσμό του.
Όταν έφτασα στο σπίτι του αντιλήφθηκα ότι ήταν κακοδιάθετος, είχε νεύρα και διέκρινα μία θλίψη στα μάτια του. Δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω τι του συμβαίνει και έριξε μία μπουνιά στην πόρτα.
Ξαφνιάστηκα και κατευθείαν τον ρώτησα αν ήθελε να μου μιλήσει. Με κοίταξε, στραβοκατάπιε και μου έδειξε ένα κείμενο στον υπολογιστή του και μου είπε να το διαβάσω.
Ήταν ένα γράμμα στην κοπέλα που χώρισε πριν ένα χρόνο.
« Κάθε μέρα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν είχα τη δύναμη να σου ζητήσω ένα συγνώμη. Έφταιξα που σ’ έχασα. Πάντα πίστευα ότι ό,τι κι αν σου έκανα, εσύ πάντα θα ήσουν εκεί να με περιμένεις. Την τελευταία φορά όμως δεν γύρισες ποτέ. Όσο σε είχα πίστευα ότι άξιζα κάτι καλύτερο. Όταν έμεινα μόνος κατάλαβα ότι ήσουν ότι καλύτερο.
Θύμωσα που σ’ έχασα και για να πείσω τον εαυτό μου άρχισα να σε βρίζω και να σε κατηγορώ. Εσύ δεν μίλησες ποτέ. Μ’ άφησες να ζήσω με την οργή και τον θυμό μου. Ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία.
Δεν θέλω να σε δω ευτυχισμένη. Όχι γιατί δεν θέλω να είσαι αλλά γιατί δεν κατάφερα να σε κάνω εγώ.»
ef68dbff0eae66ee43d9d1678785502eΌταν τελείωσα να διαβάζω το γράμμα απόρησα που όλο αυτό το διάστημα είχε κρύψει τόσο καλά το συναίσθημα του και που ένας άντρας μπορεί να γίνει τόσο ρομαντικός. Τον ρώτησα αν είχε σκοπό να της το στείλει και γιατί μετά από τόσο καιρό κάνει αυτό το ξέσπασμα. Κι εκείνος μου απάντησε… « δεν θα της στείλω το γράμμα αλλά αν μπορούσα να τη δω αυτά θα της έλεγα απλά βαρέθηκα να δείχνω ότι είμαι ευτυχισμένος»…
Τελικά μία μέρα μετά από ένα χρόνο την πήρε τηλέφωνο. Βρεθήκανε. Της μίλησε. Κι εκείνη του απάντησε… « επιτέλους κατάφερες να νικήσεις τον εγωισμό σου»…
Αυτή η ιστορία είχε happy end αλλά κι αν δεν είχε, θα είχε καταφέρει να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό του. Τον ίδιο του τον εαυτό. Ο εγωισμός σε κάνει να φοβάσαι να παραδεχτείς και να αντιμετωπίσεις τα λάθη σου και μια ζωή πλέεις σε λάθος ρότα.

[vsw id=”s8QYxmpuyxg” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

You may also like