Τελευταία νέα για την Υγεία…

nea ygeiasΠολύ συχνά μας αρέσει να σας ενημερώνουμε για τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, νέα υγείας και επιστημονικά ευρήματα που προέκυψαν μετά από πειράματα, αναλύσεις και παρατηρήσεις. Αυτό θα κάνουμε και τώρα! Δείτε λοιπόν εδώ ποια είναι τα τελευταία νέα που κυκλοφορούν στον κόσμο της υγείας και της ευεξίας.
• Το 28% των Ελλήνων αραίωσαν τη λήψη φαρμάκων, για να μπορούν αυτά να διαρκούν περισσότερο. Αυτό αποτελεί άλλη μία συνέπεια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Το 50% του πληθυσμού, ταυτόχρονα, δείχνει να αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του.

• Εσείς αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη; Πάντως οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αϊόβα αναρωτήθηκαν και θέλησαν να βρουν και την απάντηση. Η αιτία, επομένως, που οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μύτη είναι επειδή χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο για να αναπνεύσουν. Η μεγαλύτερη μύτη διευκολύνει την αναπνοή και την πρόσληψη περισσότερου οξυγόνου.

• Πώς μπορείτε να κόψετε την όρεξη των άλλων; Μα φυσικά, βγάζοντας φωτογραφία το φαγητό σας και ανεβάζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τάδε υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου της Μινεσότα. Μπορεί να πιστεύαμε το αντίθετο, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα, οι εικόνες άλλων εδεσμάτων καθιστά το δικό μας φαγητό λιγότερο ελκυστικό, άρα και λιγότερο απολαυστικό.

• Η σωστή διατροφή είναι θέμα παιδείας. Αυτό υποστηρίζεται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Κοχ στη Γερμανία. Όσο πιο χαμηλή παιδεία και μόρφωση έχει ένα άτομο, τόσο πιο ανθυγιεινά και πλούσια σε θερμίδες και λίπη τρόφιμα τείνει να καταναλώνει.

• Ο καφές (ακόμη και ο ντεκαφεϊνέ) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ. Αρκούν μερικά φλιτζάνια καφέ για να εξασφαλιστεί η προστατευτική του δράση.

• Τα καρύδια έχουν τα διπλάσια σε ποσότητα αντιοξειδωτικά από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες, λοιμώξεις και πρόωρη γήρανση.

νεα+υγεια..• Το κόκκινο κραγιόν μαγνητίζει το βλέμμα ενός άνδρα. Για του λόγου το αληθές, 7,3 είναι τα δευτερόλεπτα που το βλέμμα ενός άνδρα παραμένει καθηλωμένο σε μια γυναίκα που φορά κόκκινο κραγιόν. Αυτά υποστηρίζουν οι Βρετανοί, και πιο συγκεκριμένα, του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Αντιθέτως, μία γυναίκα χωρίς κραγιόν καταφέρνει να καθηλώσει έναν άνδρα μόλις για 2,2 δευτερόλεπτα.

• Το 86% των εφήβων της χώρας μας δηλώνει πως χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, μόλις το 22% απάντησε ότι το χρησιμοποίησε κατά την τελευταία σεξουαλική επαφή που είχε.

• Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The psychology of Human Sexuality αποκαλύπτει ότι οι άνδρες έχουν πιο έντονη ερωτική επιθυμία κατά τους χειμερινούς μήνες.

• Το ψωμί περιέχει 36% νερό, αν και ανήκει στα ξηρά τρόφιμα.

Πηγή: Στατιστικά στοιχεία από το περιοδικό Forma

You may also like