Τελικά τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες;, από τη Μαρία Παπουτσάκη

afd9404808f6836166421a30179cf89cΌταν ένας άνδρας θα δει τον τίτλο του κειμένου, ίσως θελήσει να το διαβάσει. Λίγο πριν το ανοίξει όμως θα σκεφτεί, ότι σε καμιά ώρα έχει κανονίσει να πάει για καφέ, άρα δεν προλαβαίνει. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι άνδρες νομίζουν ότι οι γυναίκες θέλουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.

Όχι αγαπητέ μου, αυτό μπορώ να το διαψεύσω. Η γυναίκα είναι ένα πλάσμα ιερό και δεν μιλάω καθόλου φεμινιστικά. Δεν σας υποτιμώ, σε αντίθεση με εσάς που πραγματικά ο μισογυνισμός σας δεν έχει όρια. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους, άλλωστε δεν θα μπορούσα. Μιλάω για τον κανόνα και όχι για την εξαίρεση, όπως θα το κάνω και για τις γυναίκες.

Το «αδύναμο» φύλο, όπως πολλοί ισχυρίζονται, είναι από την φύση του πιο γλυκό, πιο ρομαντικό, πιο γούτσου γούτσου. Ε, λοιπόν κάτι αντίστοιχο θέλουν να έχουν δίπλα τους. Αυτός που θα δουν στον δρόμο και θα τον φοβηθούν –διότι είναι γυμνασμένος και με υφάκι «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», θα τον θαυμάσουν. Αλλά μέχρι εκεί. Κι αν κάποια μέρα τον εκνευρίσεις λιγάκι και γίνεις ένα με τον τοίχο. Δεν τον θέλουμε. Δεν μας αρέσουν οι «άγριοι».

Σταματήστε να λέτε ότι κοιτάμε μόνο την εξωτερική εμφάνιση και ότι τα «καλά παιδιά» που δεν μοιάζουν στον Brad Pitt τα έχουμε στο φτύσιμο. Είναι λογικό να βλέπουμε μόνο το περιτύλιγμα, για αρχή τουλάχιστον. Αφού δεν σε γνωρίζω φίλε μου, το πρώτο που θα με τραβήξει πάνω σου θα είναι ή τα μάτια σου ή τα χείλη σου ή το χαμόγελο σου ή το σώμα σου. Γιατί να απολογηθούμε γι’ αυτό; Όταν το κάνετε εσείς είναι σωστό, ενώ όταν το κάνουμε εμείς είναι λάθος. Απλή λογική θα το έλεγα.

Σε εσάς που προσπαθείτε με κόπο να φτάσετε το σώμα ενός ποδοσφαιριστή, θα σας ρίξουμε μόνο ένα βλέμμα, καθώς ο τύπος από πίσω σας που έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια θα μας τραβήξει την προσοχή. Αυτό θέλουμε.

Κάποιον να μας κάνει να γελάμε, να ακούει τους προβληματισμούς μας ακόμη και αν είναι το «τι χρώμα μαγιό να φορέσω φέτος το καλοκαίρι;», να μας παίρνει αγκαλιές, να μας φιλάει οπουδήποτε χωρίς να τον νοιάζει τι θα πουν, αυτόν που θα μάθει να παραδέχεται τα λάθη του, να ζητάει συγνώμη, να καταλαβαίνει ότι αυτές τις πέντε δύσκολες μέρες δεν πρέπει να μας πηγαίνει κόντρα για το δικό του καλό. Σας κούρασα;

<Σεξ και σώμα. Ακόμα και η Andriana Lima -λέμε τώρα-, πρέπει να νιώθει άσχημα με το σώμα της και κυρίως την ώρα του σεξ. Γι’ αυτό και επιθυμούμε το έτερον μας ήμισυ να θαυμάζει το σώμα μας, ακόμη και αν δεν είναι τέλειο. Το ξέρουμε, αλλά πες έναν καλό λόγο βρε αδερφέ. Και προς θεού! Ποτέ a href=”https://www.k-mag.gr/?attachment_id=75083″ rel=”attachment wp-att-75083″>879363628eaf52fa2c4aafde84f5e852κριτική στον τρόπο που εκτελούμε την ερωτική πράξη, διότι τότε είναι που θα κάνετε ολόκληρους μήνες να δείτε αυτό το κορμί –φιδίσιο ή μη. Το γινάτι βγάζει μάτι και αν μουλαρώσει μια γυναίκα επειδή την έθιξες ή την προσέβαλες ή την έκανες να νιώσει άσχημα, βγάλ’τα πέρα μόνος σου.

Ο άνδρας δεν θα καταλάβει ποτέ την γυναίκα και το αντίθετο. Ποιός είσαι εσύ Γιωργάκη που θα μου πεις ότι δεν είναι σημαντικό το ότι πήρα ένα ολόκληρο κιλό; Συγνώμη αγάπη μου. Ξέχασα ότι και εσύ έχεις αγχωθεί για το αν θα κερδίσεις το στοίχημα. Ναι ειρωνεύομαι, αν και κανονικά δεν θα έπρεπε, διότι κάθε φύλο, κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τις ανάγκες του, έχει τις δικές του αγωνίες. Άρα ένα ακόμα πράγμα που αναζητούμε είναι κατανόηση από το πιο γελοίο, μέχρι το πιο σοβαρό. Κάποιον που να σεβαστεί αυτό που είμαστε και να μην ζητήσει να το αλλάξουμε υποχρεωτικά –οι παραχωρήσεις είναι δεκτές. Αν θες να αλλάξω κάτι γλυκέ μου, όπως μερικοί – μερικοί… τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία. Ή έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Πάρ’το όπως θέλεις.

Παραδέξου επιτέλους ότι κοίταξες την κοπέλα που μόλις πέρασε από μπροστά σου! Λάθος πρώτο που κάνεις είναι ότι υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Λάθος δεύτερο, δεν είσαι ειλικρινής. Το να σε χαρακτηρίζει η ανειλικρίνεια και να μας θεωρείς χαζές, σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο μας.

Το πιο βασικό όλων, όμως, είναι να λέτε την μαγική λέξη «Σ’ αγαπώ» όταν το νιώθετε. Μην το πείτε επειδή το είπαμε και εμείς. Μην το πείτε επειδή βλέπετε πως χρειαζόμαστε να το ακούσουμε για να γαληνέψει το πρόσωπό μας. Πείτε το επειδή το θέλετε. Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι δεν μας ενδιαφέρουν. Και μην νομίζετε ότι δεν θα το καταλάβουμε… Τελικά, «άβυσσος η ψυχή της γυναίκας;»

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like