Τηγανήτες με κανέλα και γλάσο

ΥΛΙΚΑ:
*Για τη γέμιση κανέλα:
60γρ. βούτυρο λιωμένο
1/4 της κούπας + 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.σ. κανέλα σκόνη

*Για το γλάσο:
60γρ. βούτυρο
60γρ. τυρί κρέμα
3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

*Για τις τηγανίτες:
1 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα γάλα
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 κ.σ. ηλιέλαιο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα καλά. Τα μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ ή αν δεν έχουμε, σε ένα σακουλάκι zip-lock και το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μετά φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το τυρί μεχρι να γίνει μια ομοιογενής αλοιφή. Κοσκινίζουμε την άχνη μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

THGANITESΕτοιμάζουμε το μίγμα για τις τηγανίτες. Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε ξανά. Αν μείνουν μικροί σβώλοι δεν μας πειράζει.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το λαδωνουμε ελάφρά με ηλιέλαιο. Αν έχουμε σπρέι για το λάδι είναι ιδανικό. Με την μεζούρα ρίχνουμε 1/3 της κούπας από το μίγμα μας και φροντίζουμε να απλώσει σε ένα κύκλο 9-10εκ. Οταν η τηγανίτα αρχίζει να βγάζει φυσαλίδες στην επιφάνεια και αρχίζει να στερεοποιείται, ξεκινάμε με το κορνέ να απλώνουμε κυκλικά το μίγμα της κανέλας ξεκινώντας από το κέντρο σχηματίζοντας μια σπείρα. Με μια σπάτουλα γυρνάμε την τηγανίτα και την ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Πριν βάλουμε την επόμενη σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι και ξαναλαδώνουμε.

Σερβίρουμε με το γλάσσο. Αν έχει κρυώσει και είναι πολύ πηχτό μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο για να σερβρίουμε.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like