Τιραμισού παρέα με μπισκότο(κράμπλ) από καφέ και φουντούκι

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε το μίξερ σας και ένα ταψί ρηχό στρωμένο με λαδόκολλα.

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: (8-10 μερίδες)
* για την κρέμα
 500 γρ. μασκαρπόνε
 150 γρ. ζάχαρη άχνη
 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 4 αβγά μετρίου μεγέθους, χωρισμένα τα ασπράδια και οι κρόκοι
 Κακάο για πασπάλισμα
* για το μπισκότο
 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
 150 γρ. καστανή ζάχαρη
 150 γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι σε μορφή σκόνης
 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 3-4 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά Αναμονή στο ψυγείο : 2-3 ώρες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ξεκινάμε με το μπισκότο: Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μπαλάκια, σε μέγεθος αβγού, και τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε μαζί με τους κρόκους και την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη ( αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ωμούς τους κρόκους τους βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ μαζί με την άχνη και το τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες και σχηματιστούν φυσαλίδες. Μ αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε παστερίωση.) Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κυκλικές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μείγμα μασκαρπόνε-κρόκων-άχνης.

Σε ένα μεγάλο διάφανο μπολ θρυμματίζουμε το 1/3 από τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα. Κατόπιν το άλλο 1/3 από τα μπισκότα και από πάνω την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με τα τελευταία μπισκότα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με κακάο.

Υ.Γ.1 Αν θέλετε να φάνε από το γλυκό μικρά παιδιά χρησιμοποιήστε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Υ.Γ.2 Μπορείτε να το σερβίρετε και ατομικά σε ποτήρια του κρασιού.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like