Τι γνωρίζουμε για τη Ρετινόλη;

Ρετινόλη: Πόσο φίλη μας είναι τελικώς; Μπορεί να προκαλέσει φόβο σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, ενώ μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα σε κάποιους άλλους. Συμπέρασμα; Είτε θα την λατρεύετε, είτε θα την μισείτε. Άνθρακας, υαλουρονκό οξύ, βιταμίνη C και Ε, και τόσα άλλα συστατικά, με τα οποία εξοικειωνόμαστε ολοένα και περισσότερο, εντάσσοντάς τα στην καθημερινή μας φροντίδα. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ωστόσο, τι είναι αυτό που κάνει την ρετινόλη τόσο απαραίτητη για μια ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Η ρετινόλη είναι μέρος της ομάδας ρετινοειδών, η οποία περιλαμβάνει επίσης ρετινοϊκό οξύ και αμφιβληστροειδή-Α. Είναι καθαρή βιταμίνη Α, και λιγότερο ισχυρή από τον αμφιβληστροειδή-Α ή το ρετινοϊκό οξύ, που συχνά απαιτεί συνταγή από τον γιατρό μας. Από την άποψη της χημείας, τα σώματά μας έχουν ένζυμα που μετατρέπουν τη ρετινόλη σε μια βιοχημικώς ενεργή μορφή ρητινοϊκού οξέος που ωφελεί την επιδερμίδα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κυτταρικό κύκλο και την ανανέωση. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει πως η συνεχιζόμενη χρήση μιας κρέμας ή ορού ρετινόλης μπορεί να βελτιώσει τις ουλές ακμής, να ελαχιστοποιήσει την υπέρχρωση και να προσφέρει ομαλότερη και σταθερότερη επιδερμίδα.

Η ρετινόλη βοηθάει στην αντιγήρανση επειδή βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος καθώς και την ακτινοβολία. Η χρήση κρέμες ρετινόλης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ακμή, μειώνοντας την ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και των μαύρων στιγμάτων.

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα, μιας και τα ευαίσθητα θέμα, είναι ακόμα η αχίλλειος πτέρνα της. Η προαναφερθείσα ευαισθησία είναι ένα ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δερματολόγοι συνιστούν, την επαρκή και σωστή αντηλιακή κρέμα με SPF 30 ή και περισσότερο κάθε ημέρα του έτους. Ενώ ταυτόχρονα, προτείνουν, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, να ξεκινούν με χαμηλότερη δόση ή να εφαρμόζουν ρετινόλη, πιο αραιά, ώστε να δημιουργήσουν ανοχή. Και να θυμάστε. Αντηλιακό. Αντηλιακό. Και λίγο ακόμα αντηλιακό.

Δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσετε; Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις δικές μας προτάσεις, με τις καλύτερες κρέμες ρετινόλης που βοηθούν στην αντιμετώπιση μίας σειράς προβλημάτων και περιποίησης του δέρματος χωρίς να το ερεθίζουν.

You may also like