Τι δεν πρέπει ποτέ να πούμε στο αφεντικό μας

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να μοιραζόμαστε με τους συναδέλφους και το αφεντικό μας. Υπάρχουν όμως και κάποιες σκέψεις ή φράσεις που καλό θα ήταν να τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας… για να μην το μετανιώσουμε πικρά αργότερα.
Φράσεις όπως «Αδύνατο να γίνει αυτό, ή αποκλείεται, μα πώς θα γίνει αυτό;» είναι πραγματικά απαγορευμένες στον εργασιακό χώρο και ειδικά όταν ο διάλογος είναι ανάμεσα σε εσάς και το αφεντικό σας, και αυτό γιατί δείχνει έλλειψη θέλησης, προσπάθειας και αδιαφορία προς τη δουλειά.

Φροντίστε να μην κατηγορείτε ανοιχτά άλλους συναδέλφους και αποφύγετε φράσεις όπως: «Αυτό έκανε ο τάδε όλο κι όλο;» ή «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό». Με αυτές τις φράσεις δείχνετε ότι δεν σέβεστε πρώτον την επιλογή του εργοδότη σας να προσλάβει αυτά τα άτομα τα οποία προφανώς θεωρεί ικανά, γι’ αυτό και τα προσέλαβε, και δεύτερον ότι αρνείστε να βοηθήσετε κάποιον και προσποιείστε ότι διαθέτετε γνώσεις επί παντός, τις οποίες μάλιστα αρνείστε να μοιραστείτε.
Μην ζητήσετε ποτέ από το αφεντικό σας να γίνετε φίλοι στα social media. Κανένα αφεντικό δεν πρέπει να γνωρίζει όλες τις κινήσεις σας εκτός δουλειάς, και οι πολλές συναναστροφές μαζί του πέρα από την εργασία μάλλον δεν θα σας βγουν σε καλό.
Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρωτήσετε αν μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας την επόμενη μέρα. Φυσικά και όχι. Οφείλετε να τηρήσετε ευλαβικά τα deadlines που σας έχει ορίσει.

Τέλος, θα πρέπει να αποφεύγετε να ασκείτε κριτική σε κάτι που ο ίδιος έχει σκεφτεί ή κάνει, υποδεικνύοντάς του πως έκανε λάθος και πως εσείς έχετε να του προτείνετε κάτι καλύτερο. Είναι βέβαιο πως δεν θα το εκτιμήσει και θα θεωρήσει πως αφήνετε αιχμές για ανικανότητα του ίδιου να λάβει σωστές αποφάσεις.

You may also like