Τι να κάνετε αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε το πρωί

Η ζωή μου, τον τελευταίο καιρό αποτελείται από αρκετούς φρικτούς ύπνους, και αναπολώ εκείνες τις ένδοξες ημέρες που εγώ και ο Μορφέας ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Έχω ξεχάσει πόσες φορές, αποφάσισα να πέσω νωρίς για ύπνο, στο κρεβάτι μου, και βρέθηκα να σκέφτομαι τόσα διαφορετικά θέματα, από τις  υποχρεώσεις που έχω την επόμενη ημέρα, μέχρι τι να έκανε τελικά η κολλητή μου, με το πρόβλημα που μου ανέφερε το πρωί, ή αν τελικώς το έστειλα εκείνο το mail ή έμεινα μόνο στη σύνταξη. Και κάπως έτσι κινούνται γρήγορα του ρολογιού οι δείκτες και με βρίσκει το χάραμα. Οι ώρες του ύπνου μου καταλήγουν ολοένα και λιγότερες. Και όσο για την ποιότητα, ας μην το συζητήσουμε καν. Εάν κάπου σε αυτές τις γραμμές, εντοπίζετε και εσείς την δικιά σας καθημερινότητα, συνεχίστε παρακάτω, για να διαπιστώσετε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πράγματα ελαφρώς καλύτερα.

#1 Ενυδάτωση, Ενυδάτωση και λίγη ακόμα ενυδάτωση.

Η κατανάλωση πολλών υγρών είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους, που έχουμε αναλύσει και εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ξέρατε όμως, ότι εάν δεν πίνετε καθόλου νερό, θα πεθάνετε; Ok, και τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σας, θέλουμε να σας εξηγήσουμε, πως σενάρια όπως πίνω ένα ποτήρι νερό την ημέρα, δεν είναι απλώς απαγορευτικά. Είναι καταστροφικά. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε, είναι πως το νερό, ξυπνάει τον οργανισμό μας. Και όταν λέμε ξυπνάει, εννοούμε πως του δίνει το κατάλληλο υπόβαθρο για να είναι γεμάτος ενέργεια.

#2 Θα κάνουμε pushups

Εντάξει, ας μην γελιόμαστε. Η γυμναστική δεν είναι το δυνατό σημείο των περισσότερων από εμάς. Και μέσα σε αυτούς ανήκω και εγώ. Αλλά αυτό που εντόπισα, είναι πως κάθε φορά που γυμνάζομαι (αναγκαστικά λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων), ο ύπνος μου είναι πιο βαθύς, πιο μακρύς και ξυπνάω σίγουρα ευκολότερα και πιο φρέσκια. Σίγουρα η πρωινή γυμναστική είναι ακόμα καλύτερη. Αλλά και η βραδινή, θα λειτουργήσει μια χαρά.

#3 Ακούστε το σώμα σας

Το σώμα ξέρει τι χρειάζεται. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι στο σώμα, τα κόκκινα μάτια και η αδυναμία να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά, δεν είναι τίποτα άλλο από τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας, για να μας προειδοποιήσει πως ο σκληρός μας κοντεύει να κρασάρει. Και όχι, δεν χρειάζεται να μάθουμε τώρα τα όριά μας.

You may also like