Τι πρέπει να έχουμε πάντα στο συρτάρι μας για να είμαστε λαμπερές;

Μήπως υπερωρίες στο γραφείο σημαίνουν υπερωρίες και στο μακιγιάζ μας; Έχετε παρατηρήσει ποτέ, πως η πολύωρη παραμονή του μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, όχι μόνο κάνει το δέρμα σας να δείχνει θαμπό, αλλά του αφαιρεί και όλο το οξυγόνο; Το ερώτημα όμως παραμένει, πόσο εύκολα μπορούμε να του χαρίσουμε μικρές ανάσες δροσιάς ενόσω βρισκόμαστε ακόμα εκτός σπιτιού;

  1. Αντισηπτικό υγρό: Στη δουλειά μας, έχουμε επαφή με πάρα πολλά πράγματα. Ένα αντισηπτικό υγρό θα μας εξασφαλίσει την υγιεινή που χρειαζόμαστε ακόμα και όταν δεν μπορούμε να πλύνουμε άμεσα τα χέρια μας. Υπενθυμίζουμε πως το αντισηπτικό πρέπει να χρησιμοποιείται ως έκτακτη και όχι μόνιμη λύση, καθώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καλό σαπούνισμα των χεριών με κάποιο σαπούνι με ουδέτερο PH.
  2. Κρέμα χεριών: Μια ενυδατική κρέμα χεριών επιβάλλεται να βρίσκεται πάντα κοντά μας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τις πολύ μικρές συσκευασίες που υπάρχουν στο εμπόριο, ή κάποια δείγματα των εταιρειών για να κρατάτε τα χέρια σας πάντα όμορφα, απαλά και ενυδατωμένα. Ειδικά με τις συνεχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες θα αποδειχθούν χρυσός.
  3. Ένα κραγιόν σε ουδέτερη απόχρωση: Αν δεν ανήκετε στη κατηγορία των γυναικών που κουβαλάνε το κραγιόν που φοράνε κάθε μέρα τότε μια ουδέτερη απόχρωση θα σας σώσει. Έτσι θα διατηρείστε πάντα φρέσκια και περιποιημένη εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.
  4. Stop στα πρησμένα μάτια: Οι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή έχουν ως αποτέλεσμα, τα μάτια μας στο τέλος της ημέρας, να φαίνονται πολύ κουρασμένα, κόκκινα και καταπονημένα. Η λύση είναι το Idealist Cooling Eye Illuminator της Estee Lauder. Η κρύα θερμοκρασία του θα μειώσει τα πρηξίματα στη περιοχή των ματιών και η ουδέτερη απόχρωσή του θα φωτίσει το βλέμμα σας.
  5. Η δροσιά σ’ένα μπουκάλι: Ο λόγος για το FIX+ της MAC. Ένα μαγικό υγρό με ενυδατικά στοιχεία που με ένα ψέκασμα σε όλο το πρόσωπό σας θα σας κάνει να νιώσετε σαν να ξεκινάει μόλις η μέρα σας. Ιδανικό για να βρίσκεται και μέσα στη τσάντα σας καθότι δεν αλλοιώνει το μακιγιάζ σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  6. Λιπαρότητα τέλος: Η λιπαρότητα είναι η μάστιγα που ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς, είτε στο σύνολο του προσώπου είτε κατά τόπους. Είναι σύνηθες στη διάρκεια της ημέρας να βλέπουμε αντιαισθητικές γυαλάδες στο πρόσωπό μας. Προμηθευτείτε τα ειδικά μαντηλάκια που αφαιρούν τη λιπαρότητα από το φαρμακείο ή από κάποιο κατάστημα λιανικής μιας και στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Έτσι θα μπορείτε να ανανεώνετε το μακιγιάζ σας χωρίς να δείχνει βαρύ.
  7. Concealer: Ένα concealer θα μπορέσει εύκολα και γρήγορα να “μπαλώσει” το μακιγιάζ σας και σε συνδυασμό με τη πούδρα σας να σας ανανεώσει έτσι ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τη μέρα σας.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like