Τι φοράμε αύριο; Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Καλησπέρα, καλησπέρα, κορίτσια μου όμορφα του The K-Magazine!  Δεν είναι υπέροχο που λίγο λίγο ο καιρός μαλακώνει; Άλλωστε, το λέει κι η παροιμία… “o Φλεβάρης σαν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”!

Ας δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά… ραντεβού στη ντουλάπα μας! Για αυτήν την εβδομάδα εστιάζουμε σε looks, λίγο romantic, λίγο rock και λίγο street chic.

Για την Αθήνα:

Αν και η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στην Αθήνα, αυτές θα διαλυθούν μέχρι το μεσημέρι και θα δώσουν τη θέση τους σε λιακάδα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 11°C έως 16°C, με τα επίπεδα της υγρασίας να φτάνουν ως το 78% και με ανέμους δυτικής διεύθυνσης εντάσεως έως και 3 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Ένα midi φόρεμα είναι μία εξαιρετική επιλογή για τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να αρχίσουμε να… πετάμε σταδιακά το χειμώνα από πάνω μας! Παρεμπιπτόντως, όσο δε χώνευα τη Victoria Beckham ως Spice Girl, άλλο τόσο τη θαυμάζω για τις δημιουργίες της (μα δεν είναι γλύκα αυτό το φόρεμα;;;)! Ένα ζευγάρι quilted μπαλαρίνες έχουν κάτι από χειμωνιάτικη περίοδο (το καπιτονέ effect είναι το trend του φετινού χειμώνα και στα παπούτσια) και ταυτόχρονα μας οδηγούν σιγά σιγά στην άνοιξη. Ιδανικό πανωφόρι είναι ένα tweed jacket, ενώ μία τσάντα ώμου είναι μία πρακτική και θηλυκή επιλογή. Φορέστε κρίκους στα αυτιά σας, ένα λεπτό βραχιόλι κι ένα διακριτικό δαχτυλίδι κι αμέσως έχετε συνθέσει ένα outfit με ρομαντική διάθεση!

Για τη Θεσσαλονίκη:

Με πυκνές νεφώσεις θα ξημερώσει η αυριανή μέρα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες, όμως, θα αραιώσουν στη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το απόγευμα θα έχουν διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9°C και 14°C, η υγρασία αναμένεται να φτάσει ως το 95% ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μεταβλητοί έως 2 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Ως statement μπορεί επάξια να σταθεί και μία φούστα με σούρες (ποιος μας λέει πως το ruffled φοριέται μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι;). Καθώς, λοιπόν, οι σούρες είναι ήδη εντυπωσιακές, αρκεστείτε στο συνδυασμό με μία “λιτή” μπλούζα ή ένα εξίσου απλό πουκάμισο, αλλά κατά προτίμηση από σατέν ή και μετάξι. Ένα biker μπουφάν θα δώσει μία rock chic αύρα στο outfit και ιδανικά θα ήταν αν δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στο suede. Αν και τα sock boots ακόμη με προβληματίζουν, υπάρχουν ζευγάρια που είναι κομψά και σας δίνουν τη δυνατότητα να βάλετε τη νέα τάση στη ζωή σας (σαν αυτά του Gianvito Rossi, καλή ώρα!). Ένα μεσαίου μεγέθους σακίδιο θα δώσει ιδιαίτερο τόνο στο look ενώ από κοσμήματα φορέστε στα αυτιά μικρά tassels, ένα statement κολιέ για να αναδείξετε και τη μπλούζα ή το πουκάμισο που θα έχετε επιλέξει, ενώ ένα (ναι, κι αυτό!) statement δαχτυλίδι θα ολοκληρώσει την εμφάνισή σας!

Αν κι ακόμα “τρέχει” η εκπτωτική περίοδος, τα καταστήματα εδώ και μέρες εφοδιάζονται με τα κομμάτια της επερχόμενης ανοιξιάτικης συλλογής τους. Αν σκέφτεστε να επενδύσετε σε λεπτά πλεκτά για τη μεταβατική περίοδο, τότε αξίζει μία ματιά στη νέα κολεξιόν της Falconeri!

Τέλος, για μαλλιά σας, προτιμήστε ένα περιποιημένο bob (το οποίο, μακρυμαλλούσες φίλες, μπορείτε εύκολα να κάνετε faux!). Για να διατηρήσετε μία πιο romantic διάθεση, μπορείτε πρώτα να κάνετε ελαφρείς κυματισμούς.

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική μου σελίδα στο Polyvore. Φυσικά μην ξεχνάτε πως εσείς δημιουργείτε το look κι όχι αυτό εσάς!

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι από το Freemeteo.

You may also like