Τοξότης & οι 50 αποχρώσεις του γκρι, από την Εύη Τσανάκα

greyeyesΕίσαι ένας Τοξότης. Μυθικό και παραμυθένιο πλάσμα. Αποπνέεις κάτι το μακρινό και το απόκοσμο και αυτή άλλωστε είναι και η δύναμή σου. Το χρώμα σου είναι το προσωπικό μου all time classic (και ας μην είμαι Τοξοτίνα) μαύρο, καθώς και όλη η παλέτα του γκρι.
Όπως καταλαβαίνεις η γκάμα είναι εξαιρετικά μεγάλη και πραγματικά υπάρχουν άπειρα μακιγιάζ που μπορείς να κάνεις. Από smokey μέχρι μαύρες γωνίες που θυμίζουν μυθικά πλάσματα, μέχρι ένα απλό περίγραμμα των ματιών σου με μαύρο ή ανθρακί μολύβι. Ειδικά γι’αυτό το τελευταίο η συμβουλή μου είναι η εξής. Προμηθεύσου ένα σκληρό και ένα μαλακό μαύρο μολύβι. Με το πρώτο θα σχηματίσεις τη γραμμή του άνω βλεφάρου ενώ με το δεύτερο θα μπορέσεις να γεμίσεις το κάτω βλέφαρο χωρίς να τραυματίσεις το μάτι σου.

Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το smokey. Εκείνο που τρέμεις. Εκείνο που νομίζεις ότι δεν μπορεί να σε συνοδεύσει στις πρωινές σου εμφανίσεις και λοιποί μύθοι που έρχομαι να σου τους καταρρίψω.

Το κλασσικό, φινετσάτο, δυναμικό και διαχρονικό μαύρο smokey φτιάχτηκε για σενα. Και πίστεψέ με, είναι ό,τι πρέπει ακόμα και για το γραφείο. Ναι ναι, καλά διάβασες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μια ανοιχτότερη εκδοχή του. Τα γκρι smokey είναι ό,τι πρέπει για τις πρωινές ώρες, αφού από τη μία τονίζουν το βλέμμα όσο κανένα άλλο μακιγιάζ, από την άλλη ακριβώς εξαιτίας της απόχρωσης δεν είναι βαρύ. Έτσι είσαι έτοιμη για το γραφείο, για τα ψώνια σου ή για το πρωινό καφέ. Επιπλέον, μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα και γρήγορα σε πιο βραδινό με τη προσθήκη απλώς λίγης επιπλέον σκουρότερης σκιάς.

Suggestions-for-a-perfect-evening-makeup-4Απαραίτητα plus tips: Το μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου κρίνεται απαραίτητο για να καλύψει το φυσικό κόκκινο που έχει το μάτι σε εκείνη τη περιοχή. Γενναιόδωρες ποσότητες μάσκαρα τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες, ροδαλά μάγουλα σε ροζ ή βερικοκί αποχρώσεις και nude κραγιόν είναι τα συνοδευτικά στοιχεία που θα απογειώσουν την εμφάνισή σου.
Άλλωστε μη ξεχνάς πως είσαι ζώδιο των Χριστουγέννων και επιβάλλεται λίγη παραπάνω λάμψη, δε νομίζεις;

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ίδια εδώ

You may also like