Τοξότης, ο μύστης του ζωδιακού, από την Χρ. Θεοχάρη

sagittarius11“I’m not afraid of death; I just don’t want to be there when it happens.”

WoodyAllen 1/12/1935

Φτάσαμε στην εποχή του μύστη, φιλοσόφου και αναζητητή της περιπέτειας  Τοξότη… Το συναρπαστικό αυτό ζώδιο μόλις παρέλαβε την σκυτάλη από τον σοβαρό, παθιασμένο και εμμονικό Σκορπιό. Πόσο δύσκολο είναι να μην αγαπήσει κανείς αυτό το (στη χειρότερη εκδοχή του) ανώριμο, γελαστό, , ανεύθυνο, χαρούμενο, φιλοσοφημένο ζώδιο! Είναι αδύνατον αν μην λατρέψει κανείς την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία, τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, τη φιλική συμβουλή του, το χιούμορ, την ευφυΐα και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης.

Αν ψάχνετε έναν αιώνιο έφηβο, με τάσεις φιλοσοφικής αναζήτησης, αυτός είναι ο Τοξότης. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στον ενθουσιασμό του και στη χαρά της ζωής (joie de vivre) που τον διαπερνά, καθώς ψάχνει πάντα το Υψηλό, το Μεγάλο, το Ωραίο, το Άπιαστο. Η ματιά πηγαίνει πάντοτε λίγο πιο πέρα, αφήνοντας πίσω του κάθε τι που είναι πεζό, βαρετό και δύσκολο.

Ο Τοξότης είναι πανέξυπνος αλλά και αφελής, πονηρός αλλά και πιάνεται κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται και βλέπει το καλό και όχι το κακό-ή μάλλον αρνείται να το δει…Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωος, αγαπάει τα ζώα και τους ανθρώπους εξίσου.

p_sΓοητευτικός, χαρισματικός, είναι ενίοτε ή μάλλον συχνά…άπιστος και ασταθής στα ερωτικά του, ο Τοξότης, στην πιο χαμηλή του δόνηση, μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, μπορεί να πει ψέμματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει Ρωσικά, ως καλός διπλός κατάσκοπος! (call me 007).
Με σύμβολό του το τόξο, κατά πάσα πιθανότητα ψάχνει για την καταλληλότερη έξοδο-way out is my other name… Με τον Κρόνο στον Τοξότη από πέρυσι το Δεκέμβριο, να μπαινοβγαίνει στο ζώδιό του, ειδικά οι Τοξότες (αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού) θα πάρουν πολλά και δύσκολα μαθήματα ενηλικίωσης και απότομης προσγείωσης στην καθημερινότητα. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ό,τι δεν λειτουργεί θα διαλυθεί για να μπορέσει να χτιστεί κάτι καλύτερο.

Ο Κρόνος θα τους φέρει δυσφορία και περιορισμό, αλλά είναι απαραίτητα και τα δύο για να μπορέσει κανείς να προχωρήσει παραπέρα και να ξεδιαλύνει τα θέματα εκείνα που εδώ και πολύ καιρό λιμνάζουν στη ζωή τους, δημιουργώντας βαλτώδεις περιοχές. Ας μην ξεχνάμε, πως ο Τοξότης έχει κάτι σπάνιο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια: δεν φοβάται τις αλλαγές,  αλλά τις καλοδέχεται.

Για όλους τους Τοξότες, τους λάτρεις της περιπέτειας και του διαφορετικού  η ζωή είναι ένα ταξίδι, γιατί όπως λέει και ο Παντελής Βούλγαρης, στην ομώνυμη ταινία, όλα είναι δρόμος.

 Οι Τοξότες διαπρέπουν σε πολλούς τομείς: Από τον μέγα Νοστράδαμο, μέχρι τον Νόαμ Τσόμσκυ κι από τον Brad Pitt και την Scarlett Johansson μέχρι τον Steven Spielberg, τον Walt Disney,  τον μοναδικό Woody Allen και του συγγραφέα Άρθουρ Κλαρκ, κάθε Τοξότης είναι μια μοναδική, ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή προσωπικότητα!

sagittarius celebrities

Μια εκρηκτική και αποκαλυπτική Πανσέληνος στις 26/11 στις 3 μοίρες στον άξονα Διδύμων/Τοξότη

Η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμου-Τοξότη, στις  3 μοίρες είναι ένα πολύ ασταθές και έντονο Φεγγάρι,που συνοδεύεται  από μία πολύ σημαντική όψη, το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, που θα σηματοδοτήσει το 2016. Θα επηρεάσει κυρίως τα Μεταβλητά ζώδια (ΔίδυμοιΠαρθένοιΤοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου, που θα αναγκαστούν να κοιτάξουν την πραγματικότητα και την δύσκολη όψη της ζωής κατάματα, αλλά και να να επιλύσουν δύσκολα και βαριά θέματα και προβλήματα  που τους ταλανίζουν εδώ και καιρό.

Η σύγκρουση αυτή των δύο πλανητών, θα φέρει μεγάλες και ριζικές αλλαγές σε θέματα θρησκείας, φιλοσοφίας, ανώτατης εκπαίδευσης και  στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, μέσα από τη δική μας προσωπική φιλοσοφία και θεώρηση της ζωής.  Απογοητεύσεις, συνειδητοποιήσεις, αποκαλύψεις και παρασκήνιο θα είναι σημαντικά θέματα των επόμενων μηνών, που θα χρωματίσουν το πλανητικό σκηνικό.  Η προσωπική μας φιλοσοφία, αλλά και η συλλογική μας ταυτότητα (θρησκευτική, πολιτική, κοινωνικά) θα αμφισβητηθούν και θα αναδομηθούν εκ βάθρων.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like