Τοξότης : Ο φλογερός φιλόσοφος , από την Χρ. Θεοχάρη

ΤΟΞΟΤΗΣΜπήκαμε στο ζώδιο του Τοξότη, του πύρινου φιλοσόφου, κι η Νέα Σελήνη που ξεκίνησε στις 22/11 μας παροτρύνει να θέσουμε καινούργιους στόχους, να τολμήσουμε, να ανοιχτούμε σε νέες σχέσεις και εμπειρίες και να ταξιδέψουμε!

Το 9ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, συμβολίζεται από έναν Κένταυρο που είναι μισός άνθρωπος και μισός άλογο. Έτσι συνδυάζονται τα θετικά αλλά και τα αρνητικά ένστικτα τόσο της ανώτερης (πνευματικής ) φύσης αλλά και της κατώτερης (ανθρώπινης). Η αέναη προσπάθεια του Τοξότη είναι να ελευθερωθεί από τη ζωώδη φύση του ανθρώπου και να πετάξει ψηλά,στο σύμπαν. Να ελευθερωθεί από τα βάρη της γήινης υπόστασης και να ανυψωθεί στην πνευματική σφαίρα.

Ο Κένταυρος πιστεύεται ότι συμβολίζει την ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής, μιας και συνδυάζει τις επιθυμίες του ανθρώπου, αλλά και τις πνευματικές φιλοδοξίες του. Στην ελληνική μυθολογία, οι Κένταυροι ήταν οι σοφοί δάσκαλοι: γενναίοι, περιπετειώδεις και σοφοί-είχαν μια απάντηση για όλα.

Το ιερογλυφικό για τον “Τοξότη” είναι δύσκολο – απεικονίζει το βέλος του τοξότη εκσφενδονίζεται σε ένα τόξο. Αυτή η γλυφή συμβολίζει την επιθυμία για την κατεύθυνση, έναν υψηλότερο σκοπό και αφθονία. Λάτρεις της περιπέτειας και του διαφορετικού, οι Τοξότες προσπαθούν πάντοτε να δουν την φωτεινή πλευρά της ζωής, χωρίς να σημαίνει ότι λιγοψυχούν σε κάθε είδους δυσκολία. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να γίνουν αρκετά αγενείς και μπορεί να απορρίψουν με περισσή ευκολία τις καλύτερες συμβουλές ή να φύγουν χωρίς εξήγηση από μια δέσμευση. Είναι πολύ δραστήριοι και αγαπούν τους ανοιχτούς χώρους, και τις κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες.

p_sΣυμπαθητικοί,προσηνείς, καλοσυνάτοι αλλά και “επώδυνα” ειλικρινείς θα καταβάλουν πάντα προσπάθεια για να διορθώσουν τα προβλήματα των αγαπημένων τους προσώπων. Μια από τις μεγάλες τους αδυναμίες είναι πως βρίσκουν πολύ δύσκολο να εστιάσουν σε ένα μόνο πράγμα, καθώς τους αρέσει να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι οι master του multitasking!

Είναι τόσο εύκολο να αγαπήσει κανείς αυτό το γελαστό, χαρούμενο, φιλοσοφημένο και ενίοτε ανώριμο ζώδιο! Ξεχειλίζει από γενναιοδωρία και μεγαλόκαρδη αντιμετώπιση των ανθρώπων και της ζωής.

Μπορεί να ξεχάσει το ραντεβού που έχει μαζί σου, μπορεί να μην σε πάρει καν τηλέφωνο, αλλά το χιούμορ και η “χαριτωμενιά” του θα σε βοηθήσουν να μην του κρατήσεις κακία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι ήθελες να του πεις.
Στον Τοξότη μην στερήσεις τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα στερηθείς τη φιλική συμβουλή του, την ευφυΐα και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης.

Ο Τοξότης είναι πανέξυπνος αλλά πολλές φορές και αφελής. Πιάνεται κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται τους ανθρώπους και βλέπει το καλό και όχι το κακό-ή μάλλον αρνείται να το δει…Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Προτιμάει να φύγει σαββατοκύριακο παρά να πλύνει τα πιάτα που στοιβάζονται στην κουζίνα του.

Από τους πιο γοητευτικούς και χαρισματικούς του ζωδιακού, ο άντρας Τοξότης είναι πολύ συχνά…μουρντάρης και άπιστος, δύσκολα δε δεσμεύεται σε περιοριστικές σχέσεις ή γάμο, εκτός και αν υπάρχει μια αδερφή ψυχή που θα τον αφήσει ελεύθερο και δεν θα του στερήσει την πολύτιμη του ελευθερία. Μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, είναι ικανός να πει ψέμματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει Ρωσικά, ως καλός διπλός κατάσκοπος! (call me 007!).

Στους διάσημους Τοξότες συμπεριλαμβάνονται ο αξέχαστος Frank Sinatra, ο γοητευτικότατος Jim Morrison, ο φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο ονειροπόλος Walt Disney, ο ατσάλινος πολιτικός Ουίνστον Τσώρτσιλ αλλά και η σέξι και μυστηριώδης Σκάρλετ Γιοχάνσον.
sagittarius celebrities

Ο Κρόνος που μπαίνει στον Τοξότη από τις αρχές του 2015, θα φέρει πολλές αλλαγές στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Τοξότες, Διδύμους, Ιχθύες και Παρθένους) ειδικά όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες και ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών. Για τους Τοξότες οι αλλαγές θα είναι μεγάλες και σαρωτικές, θετικές αλλά και μεταμορφωτικές με σχέσεις και συνεργασίες να διαλύονται και να επαναπροσδιορίζονται.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like