“Τουρλού” με λαχανικά και λουκάνικο γαλοπούλας

Γρήγορο σπιτικό φαγητό…

Αν είναι κάτι που λατρεύω με το διαδίκτυο είναι η ποικιλία που παρέχει σε τάσεις και ιδέες, από style κι ομορφιά μέχρι DIY και μαγειρική. Ειδικά με τα food blogs ξετρελαίνομαι με τις διαφορετικές και συνάμα προσιτές συνταγές! Σε μία τέτοια “έπεσα” τις προάλλες, καθώς αναζητούσα γρήγορες συνταγές – καλή λύση και το delivery, δε λέω, αλλά πάντα το σπιτικό φαγητό έχει άλλη νοστιμιά!

Τι χρειαζόμαστε για 5 μερίδες :
– Περίπου 600 gr πατάτες yukon gold (ή baby) κομμένες σε κύβους
– 1 μικρό ή ½ ξερό κρεμμύδι επίσης κομμένο σε κύβους
– 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 3/4 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
– ½ κουταλάκι γλυκό σκόρδο σε σκόνη
– Αλατοπίπερο (δε χρειάζεται πολύ αλάτι, καθώς το λουκάνικο είναι αλμυρό από μόνο του)
– 340 gr λουκάνικο γαλοπούλας κομμένο σε φέτες (όχι πολύ λεπτές)
– 2 πιπεριές “καμπάνες” κομμένες σε λωρίδες (μπορείτε να βάλετε μία πράσινη και μία κόκκινη για να έχει χρώμα το φαγητό)
– 3 κουταλιές σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220°C και λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Απλώνουμε το περιεχόμενο στο ταψί και ψήνουμε για είκοσι (20) λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και, αν το λάδι έχει “σωθεί”, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά της σούπας. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για άλλα δεκαπέντε (15) λεπτά ή μέχρι να δούμε πως οι πιπεριές έχουν μαλακώσει και το λουκάνικο έχει ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Πηγή συνταγής & photos: Cooking Classy

You may also like