Το αστρολογικό γεγονός του καλοκαιριού: Ο Δίας στην Παρθένο!, από τη Χρ. Θεοχάρη

Jupiter in Virgo

Στέρεα βήματα: χτίζοντας το μέλλον που επιθυμούμε

Be humble- you are made of earth
Be noble-you are made of stars

Αλλαγή φρουράς! Καθώς ο Δίας, ο πλανήτης της Τύχης, της επέκτασης και της Αφθονίας περνάει στο ζώδιο της κριτικής, ευφυούς, εργατικής και λεπτολόγου Παρθένου, μετά από ένα χρόνο στον φλογερό, μεγαλόπρεπο και δυναμικό Λέοντα, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση «γειώνονται» καλύτερα στο εδώ και τώρα, η καθημερινότητα γίνεται πιο εύκολη, Ναι, η ζωή είναι ακόμη περίπλοκη και σύνθετη, αλλά έχει και τις απολαβές της.Ο Δίας στην Παρθένο, παρόλο που είναι σε αδυναμία στο συγκεκριμένο αυτό ζώδιο της Γης, αυξάνει και καλλιεργεί την καλοσύνη, την ευσυνειδησία, την συνεπεια, την εργατικότητα, την προσφορά, αλλά και τον σκεπτικισμό και την κριτική.

Τι αναζητά ο Δίας στην Παρθένο για να μας δώσει απλόχερα τα δώρα και την εύνοιά του;

Ας δούμε λίγο τι εκπροσωπεί το ζώδιο αυτό, και τι ποιότητες θα φέρει μέσα από την επιρροή του Δία εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο

  • Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την αποδοτικότητα, την τάξη, την πρακτικότητα και την καθαριότητα.
  • Ακόμη, συμβολίζει την τελειότητα: δηλαδή το πως να κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Η Παρθένος αναλύει και κριτικάρει προκειμένου να κατανοήσουμε πώς όλα τα μέρη συνδέονται και γίνονται ένα, ενιαίο σύνολο- να μας βοηθήσει έτσι να διακρίνούμε τι είναι χρήσιμο και τι όχι.
  • Η Παρθένος ασχολείται με την ιερότητα του χρόνου, την καθημερινή ρουτίνα, και τονίζει την σημασία της τακτικής φροντίδας της φυσικής μας κατάστασης και διατροφής τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική μας ευεξία.
  • Η Παρθένος στοχεύει στο να βρούμε το κέντρο, τη γείωση του εαυτού μας.
  • Τέλος, το αντίθετο ζώδιο από την Παρθένο- οι Ιχθύες- εξετάζουν τη συνολική εικόνα, ενώ η Παρθένος έχει μια πιο αναλυτική ματιά: κοιτάει το πλαίσιο προσεκτικά, καρέ-καρέ.

Jupiter in Virgo1Χρειάζεται λοιπον, να υπάρχει πειθαρχία, συνέπεια και καθημερινή αφοσίωση στην ζωή μας και την εργασία μας για να ισορροπήσει η συγκεκριμένη όψη, αφού θα είναι μια περίοδος ευθύνης και συνειδητής προσπάθειας και αφοσίωσης τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στις σχέσεις και τις συνεργασίες.

Συμβουλή: Προσοχή στις λεπτομέρειες!

Με έμφαση στην μεταβλητά ζώδια για το επόμενο έτος με τον Κρόνο στον Τοξότη, τον Δία στην Παρθένο αλλά και τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στους Ιχθείς, η ευελιξία είναι το κλειδί.

Λέξεις κλειδιά αυτοπειθαρχία,ανάλυση, ξεκαθαρίσματα, δίψα για μάθηση, πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση, ταπεινότητα, προσφορά, υπηρεσία, συμπόνοια,ειλικρίνεια, τιμιότητα

Όσοι από εσάς είναι Παρθένοι στο ζώδιο ή  έχουν ωροσκόπο Παρθένο ή γενέθλιο Δία στην Παρθένο είναι πιθανό να δουν πολλές ευκαιρίες για επέκταση, βελτίωση και αλλαγή να  ανοίγονται μπροστά τους. Αλλά, μια και ο πιο ο Δίας είναι γενναιόδωρος πλανήτης από όλους, όλοι παίρνουμε ένα κομμάτι από την πίτα! Κοιτάξτε τον οίκο στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας που έχει την Παρθένο στην ακμή του για να δείτε ποια περιοχή της ζωής σας είναι ώριμη για ανάπτυξη,βελτίωση, αλλαγή.Αυτή τη χρονιά καλείστε να ακονίσετε τις δεξιότητές σας, να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να βελτιώσετε τις μεθόδους σας. Θα πρέπει να εργαστούμε όσο λίγο πιο πολύ για τα δώρα που φέρνει ο Δίας από το φιλότιμο,εργατικό και πειθαρχημένο αυτό ζώδιο, αλλά σίγουρα θα τα απολαύσουμε περισσότερα, κερδίζοντας τα!.

Οι μεγάλοι ευνοημένοι είναι φυσικά τα ζώδια της Γης (Παρθένος, Αιγόκερως και Ταύρος και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο σε αυτά ) και ακολουθούν τα ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Καρκίνοι, Σκορπιοί και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή/και ωροσκόπο σε αυτά).

Τι δώρα θα φέρει όμως ο Δίας στην Παρθένο σε κάθε ζώδιο;

jupiter_in_virgoΚριός
Ο Δίας στην Παρθένο δίνει μεγάλη έμφαση στα επαγγελματικά σου, τα οποία θα παρουσιάσουν μια σημαντική βελτίωση και θα υπάρχει καλυτέρευση και στις εργασιακές σχέσεις. Υπάρχουν  ευκαιρίες για να βάλεις σε εφαρμογή σχέδιά για βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη του επαγγέλματός σου, ειδικά αν μέχρι τώρα απλώς τα σκεφτόσουν.Είναι πιθανόν με τον Δία να αναλάβεις πρόσθετες ευθύνες, ή να πάρεις προαγωγή και γενικότερα να απολαύσεις καλύτερες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.Ακόμη, ο Δίας φέρνει καλή υγεία, ζωτικότητα,  ενέργεια και αντοχές.

Ταύρος
Με τον Δία στην Παρθένο θα είσαι από τους πιο ευνοημένους αυτής της περιόδους, καθώς ο πλανήτης της Τύχης σου φέρνει ανάπτυξη, επέκταση αλλά και πολλή  αυτοπεποίθηση. Ο Δίας θα σε βοηθήσει να διεκδικήσεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, βάζοντας γερά τα θεμέλια για το μέλλον. Τώρα θα δεις πως κάποια από τα σχέδια σου θα υλοποιηθούν, οι σχέσεις σου θα βελτιώνονται ενώ αν υπάρχουν παιδιά, πολύ πιθανόν να πάρει μεγάλη χαρά από αυτά, ενώ αν δεν έχεις παιδιά, δεν αποκλείεται σκεφτείς πολύ σοβαρά το να αποκτήσεις έναν απόγονο. Σημαντικές οι εξελίξεις και στην προσωπική σου ζωή, αφού η πιθανότητα ενός νέου έρωτα με πολύ θετικές προοπτικές θα βάλει φωτιά στα μπατζάκια σου και θα σε κάνει να δεις τη ζωή με άλλα μάτια! Προσπάθησε να χαλιναγωγήσεις τον παρορμητισμό σου, γιατί έτσι θα κερδίσεις πολύ περισσότερα.

Δίδυμοι
Ο Δίας στην Παρθένο σηματοδοτεί μια περίοδο όπου το ενδιαφέρον σου εστιάζεται στο σπίτι, στην εστία σου, σε ό,τι έχει να κάνει με το παρελθόν, την οικογένεια αλλά και τις σχέσεις σου με τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Αν θέλεις ή σκέφτεσαι να κάνεις μια μετακόμιση ακόμη και στο εξωτερικό, είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για κάτι τέτοιο, ενώ μπορεί, μια και ο Δίας φέρνει τύχη και επέκταση και στα ακίνητα, να καταφέρεις να αποκτήσεις και το δικό σου σπίτι, ή ίσως να ξεκινήσεις μια ανακαίνιση που λειτουργήσει ως μια πολύ καλή ανανέωση της εστίας σου και θα σου φτιάξει το κέφι! Θα απολαύσεις παράλληλα και σημαντική βελτίωση στις πολύ στενές σου σχέσεις ή είναι πιθανόν να δεχτεί στήριξη και βοήθεια από το στενό σου οικογενειακό περιβάλλον για κάποιο σημαντικό θέμα που έχεις να λύσεις. Αν ανήκεις στους αδέσμευτους του ζωδίου σου που επιθυμούν να χτίσουν ένα μέλλον με έναν/μια σύντροφο, τώρα σου δίνεται η ευκαιρία αυτή, αφού με τον Δία στην Παρθένο μπορεί ακόμη και να αποκτήσεις τη δική σου οικογένεια.

juptvirgo30014_zpsojl9t7txΚαρκίνος
Με τον Δία στην Παρθένο, αυτό που αρχικά βελτιώνεται είναι η καθημερινότητά σου, ενώ θα νιώσεις ότι η επικοινωνία σου με άλλους γίνεται πολύ πιο εύκολα και απρόσκοπτα και θα έχεις πολλά οφέλη από την έκβαση συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και συνομιλιών.Μπορεί να σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ένα νέο κύκλο σπουδών ή ακόμη και να κάνεις εσύ τον δάσκαλο, ή να ασκήσεις τις δεξιότητές σου-κάτι που θα σε ωφελήσει και στη δουλειά σου, ενώ  κάποια ταξίδια (επαγγελματικά ή μη) είναι μέσα  στο πρόγραμμα, μια και θα να γίνουν πολύ πιο εύκολα  το αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί. Οι σχέσεις σου με αδέρφια ή και τα συγγενικά σου πρόσωπα βελτιώνονται και είναι πιθανόν να λάβεις μια σημαντική στήριξη από αυτά. Ο Δίας φέρνει δώρα και στο κομμάτι των φίλων και των κοινωνικών συναναστροφών: και η κοινωνική σου ζωή διευρύνεται σημαντικά. Νέα πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σου, που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά ή και βοηθητικά.

Λέων
Μετά τον Δία στο δικό σου ζώδιο, που σου έφερε πολλά δώρα και σε έκανε να λάμψεις, τώρα ξεκινά ένας καινούργιος κύκλος, που θα σε βοηθήσει  να εξελιχθείς και να αναπτυχθείς κυρίως στα οικονομικά σου ή στην περιουσία σου. Με τον Δια στην Παρθένο, μπορείς ν’ αυξήσεις το εισόδημά σου ή να διευρύνεις τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες. Ευνοείται σημαντικά κάθε επέκταση που που θα κάνεις, ή κάθε συνεργασία που θα έχει ως στόχο το άνοιγμα των οικονομικών σου οριζόντων. Είναι μια περίοδος επαναπροσδιορισμού των αξιών και των προτεραιοτήτων σου, άρα ό,τι θεωρούσες σημαντικό μέχρι τώρα μπορεί να αλλάξει το επόμενο διάστημα. Αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα, μπορείς να το αξιοποιήσει, να το επεκτείνεις και ίσως και να έχεις και κέρδος από αυτό! Πρέπει  να προσέξεις μία πιθανή τάση για σπατάλη η για άσκοπες και περιττές αγορές. Αν αξιοποιήσεις σωστά τη εύνοια του ευεργέτη Δία, οι ευκαιρίες θα σου δοθούν και μπορεί να έχεις σημαντικά οικονομικά οφέλη!

Παρθένος
Με τον Δία στο δικό σου, επιτέλους ζώδιο, χαράς ευαγγέλια!  Ναι,τώρα αρχίζουν τα καλύτερα, αφού ο Δίας ανοίγει έναν νέο κύκλο τύχης και επέκτασης στη ζωή σου, μέσα από τον οποίο μπορείς όντως να πετύχεις τους στόχους σου. Δεν φοβάσαι τη σκληρή δουλειά, άρα οι ανταμοιβές και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως με τη διέλευση αυτή καλό είναι να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις – να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος/η στους στόχους και τις φιλοδοξίες σου και θα το λάβεις! Οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν τώρα με τον Δία είναι πολύ σημαντικές, οι πόρτες θα ανοίξουν, όμως συχνά κλείνουν αμέσως μετά κι εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος/η και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Είναι κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις μια νέα δουλειά, ή και τη δική σου δουλειά, αλλά και στην προσωπική σου ζωή θα υπάρχει μια σημαντική ανανέωση ή αλλαγή προς το καλύτερο, είτε μέσα από έναν καινούργιο έρωτα ή μια σχέση-φωτιά  με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης. Ευνοείται η επισημοποίηση της υπάρχουσας σχέσης σου και η απόκτηση απογόνων!

Ζυγός
Με τη νέα θέση του Δία στο ζώδιο της Παρθένου, καλό είναι να θυμάσαι πως θα έχεις σημαντική προστασία, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά απέναντι στις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται στη ζωή σου. Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείς με την δική σου προσωπική ανάπτυξη και να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία, έμμεσα από νέα εργαλεία και μεθόδους, ενώ είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθείς με κάποιους ανθρώπους που θα έχουν έχουν την ανάγκη σου στον στενότερο ή ευρύτερο σου κύκλο και να λειτουργήσεις ως δάσκαλος ή καθοδηγητής. Να περιμένεις πιθανές θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σου, που αυτή τη στιγμή «ψήνονται» μ’ έναν πιο παρασκηνιακό ή πλάγιο τρόπο, αλλά όχι αρνητικά. Κι όμως, αν και δεν φαίνεται ακόμη, θα ωφεληθείς σημαντικά από τις εξελίξεις αυτές με αρκετά μεγάλα οφέλη ή απολαβές.

5a9dd179247704d85249d49c752bf91bΣκορπιός
Η νέα θέση του Δία στην Παρθένο, δίνει άλλον αέρα στις ελπίδες και τα όνειρά σου, ενώ παράλληλα παίρνεις ανάσα και βρίσκεις ξανά χαμόγελο και αισιοδοξία!Τώρα βρίσκεις τη δύναμη να προχωρήσεις σε αλλαγές μια και νιώθεις την ανάγκη να «γειώσεις» τα όνειρά σου και να τα φέρεις σε πορεία υλοποίησης.Θα υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες που θα σου ανοίξουν νέες πόρτες! Η περίοδος αυτή θα είναι έντονη κοινωνικά, νέα πρόσωπα μπαίνουν τώρα στο προσκήνιο και στη ζωή σου τα οποία μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμα, ενώ νέα δεδομένα θα βοηθήσουν την επαγγελματική σου άνοδο. Να θυμάσαι πως τώρα είναι μια περίοδος που μπορείς να πετύχεις πολλά με τις σωστές συνεργασίες.Η περίοδος αυτή είναι και μια εποχή που θα έρθεις πιο κοντά στον φιλικό σου περίγυρο, ή θα αναπτύξεις νέες γνωριμίες και φιλίες. Παράλληλα, η ερωτική σου ζωή θα γνωρίσει νέα άνθιση-δεν αποκλείεται δε μια νέα γνωριμία μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον,με πολλές προοπτικές εξελίξεις σε κάτι πιο σοβαρό και μόνιμο.

Τοξότης
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει δώρα ουσιαστικής ανάπτυξης στον επαγγελματικό σου τομέα, αφού οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν, θα σε βοηθήσουν να κάνεις στιβαρά βήματα ανανέωσης και εξέλιξης! Θα μπορέσεις να τις διαχειριστείς; Χρειάζεσαι εκτός από ενθουσιασμό σύνεση, υπομονή, συνέπεια και οργάνωση. Μην ξεχνάς: είναι πολύ πιθανό, μέσα στην αισιοδοξία που φέρνει ο Δίας να μην εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν και οι πόρτες να κλείσουν. Αν τις αξιοποιήσεις σωστά, μπορεί να δεις τα σχέδιά σου να παίρνουν σάρκα και να ανοίξει ένας νέος δρόμος στα επαγγελματικά σου, ή να έχεις μια νέα πρόταση εργασίας, μια σημαντική οικονομική στήριξη ή να πάρεις ένα σημαντικό συμβόλαιο ή προσφορά στο αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί. Είναι η εποχή που «χτίζεις» τη φήμη και το όνομά σου με πολύ δουλειά και υπομονή αφού βοηθάει σ’ αυτό και ο Κρόνος που σε πιέζει. Η φήμη σου εξαπλώνεται και μπορεί να σου δώσει καινούργιες ευκαιρίες και οφέλη, ενώ ήρθε η ώρα για την αναγνώριση και την καταξίωσή σου-μια υποθήκη για το μέλλον σου.

Αιγόκερως
Η νέα θέση του Δία στην Παρθένο είναι πολύ ευνοϊκή και υποστηρικτική, αφού φέρνει σημαντικές εξελίξεις κι ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Ήρθε η στιγμή  να μπεις σε μια νέα φάσης εξέλιξης και αναζήτησης γνώσεων που θα σε βοηθήσει στην αυτογνωσία σου αλλά και στη δουλειά σου. Είναι πιθανό επίσης να κάνεις κάποια ταξίδια, τα οποία μπορεί να σου δώσουν νέες εμπειρίες και νέα εφόδια ενώ δεν αποκλείεται να γνωρίσεις καινούργια πρόσωπα και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Μπορεί ο Δίας να σου εξάψει το ενδιαφέρον για θέματα που έχουν σχέση με τη μεταφυσική, τη φιλοσοφία και με τέτοιου είδους εσωτερικά ταξίδια, ενώ το προσεχές διάστημα οι αναζητήσεις σου αυτές ανοίγοντας ορίζοντες σου και σε βοηθούν στη βελτίωση των στενών σου σχέσεων. Ο Δίας θα φέρει τα δώρα του, βοηθώντας σε νομικά θέματα και προβλήματα, μια και θα μπορέσεις να τα λύσεις με τον καλύτερο τρόπο. Τα δώρα επεκτείνονται και στην ερωτική σου ζωή, με ανανεωτικές και θετικές εξελίξεις, νέες γνωριμίες στο προσκήνιο και σχέσεις με άριστες προϋποθέσεις εξέλιξης  σε κάτι πολύ πιο σταθερό και ικανοποιητικό.

Υδροχόος
Η νέα θέση του Δία στην Παρθένο σου φέρνει σημαντικές οικονομικές εξελίξεις, επέκταση και διεύρυνση! Σε αυτή την περίοδο θα μπορείς να διαχειριστείς με μεγάλη ευκολία εκκρεμότητες που αφορούν τρίτους ή το δημόσιο, όπως εφορίες, δάνεια, υποθήκες κλπ, ενώ είναι πολύ πιθανό ο Δίας να βοηθήσει και πολύ στην περιουσία και την αύξηση των μετρητών σου. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν θετικές αλλαγές στα οικονομικά του/της συντρόφου ή και των στενών συνεργατών σου, μέσα από τις οποίες ευνοείσαι πολύ! Ακόμα κι αν τώρα πιέζεσαι πολύ οικονομικά, όπως οι περισσότεροι, οι βοήθειες έρχονται κυριολεκτικά από το πουθενά και σου δίνουν μια σημαντική ανάσα αισιοδοξίας και..ρευστού. Μια άλλη σημαντική πιθανότητα είναι το διάστημα αυτό να στρέψεις το βλέμμα σου σε πιο μεταφυσικά ή μυστικιστικά θέματα και αναζητήσεις, που θα σε βοηθήσουν στην κατανόηση του εαυτού σου και στην εξέλιξή σου γενικότερα.

wheatfieldΙχθύες
Τα νέα με τον Δία στην Παρθένο είναι εξαιρετικά! Μία νέα εποχή ξεκινάει,που σου ανοίγει νέους ορίζοντες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, μέσα από τις οποίες μπορεί να εισπράξεις πολλά δώρα! Στον ερωτικό τομέα, ετοιμάσου για πολλές αναταράξεις, καθώς νέα πρόσωπα έρχονται στη ζωή σου, σε αναστατώνουν θετικά, σου αλλάζουν τη ζωή για πάντα ενώ κάποια από αυτά μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον επαγγελματικά. Νέες, δημιουργικές συνεργασίες είναι πολύ πιθανές, ενώ δεν αποκλείεται όσο ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο να βρεις το έτερον σου ήμισυ και να σκεφτείς ακόμη και το γάμο. Ο Δίας ευνοεί κάθε κάθε είδους νέο και τολμηρό επαγγελματικό εγχείρημα ενώ μια συνεργασία που φαινόταν ακατόρθωτη πριν, θα «ανοίξει», αν υπάρχουν νομικά ζητήματα δε, η περίοδος ευνοεί την επίλυσή τους και θα έχεις σε κάθε περίπτωση  καθοριστικές και θετικές εξελίξεις. Προσοχή: Να θυμάσαι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσεις-αντιθέτως να βρίσκεσαι σε επαγρύπνηση, για να μπορέσεις να δεις τις πόρτες που ανοίγουν τώρα και να τις εκμεταλλευτείς αναλόγως και γρήγορα.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like