Το Γαλάζιο Φεγγάρι του Ιουλίου και η Ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα, από την Χρ. Θεοχάρη

0e8ec6f524514e1c795d19d310b42adaΣτις 31 Ιουλίου, μια δεύτερη λαμπρή Πανσέληνος μέσα στον ίδιο μήνα, θα φωτίσει το καλοκαιρινό στερέωμα. Την ονομάζουμε Blue Moon, το Γαλάζιο Φεγγάρι, μια και είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2 ή 3 χρόνια.

Το επόμενο θα είναι το 2018.

Η φωτιά του Λέοντα, συναντά τον απαλό άνεμο του Υδροχόου σε ένα σημαντικό Φεγγάρι, στις 7-8 μοίρες στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, ειδικά για τα ζώδια του σταθερού Σταυρού του πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου.  Είναι μια πολύ δυναμική, χαρούμενη, επικοινωνιακή και λαμπερή Πανσέληνος κι έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: Είναι μεταμορφωτική και ανανεωτική, ειδικά για όσους θέλουν να ξεκαθαρίσουν σχέσεις και πρόσωπα από τη ζωή τους  ή να δοκιμάσουν κάτι νέο σε συλλογικό και όχι ατομικό επίπεδο.

Μας βάζει το δίλημμα: Συναίσθημα (Λέων) ή Λογική; (Υδροχόος) Η απάντηση είναι απλή: ψάξτε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στα δύο αυτά, γίνεται!

Αν υπάρχει ένα μάθημα εδώ, αυτό είναι: «Αγαπήστε τον εαυτό σας, πρώτα εσείς και μετά επιτρέψετε και στους άλλους να κάνουν το ίδιο. Η αξία μας δεν προσδιορίζεται από τους άλλους, αλλά πάντα και μόνο από εμάς τους ίδιους». Απλό, καθοριστικό και καταλυτικό-κι όμως τόσο δύσκολο να το εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

Γεμάτη θετικές όψεις, μας θυμίζει ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ!

Τι όμως σημαίνει η Πανσέληνος αυτή για κάθε ζώδιο; Διαβάστε παρακάτω (και τον ωροσκόπο σας, όσοι/όσες τον ξέρετε)

Κριός
Η πανσέληνος στον Υδροχόο πέφτει στο 11ο σπίτι σας των φίλων,των διασυνδέσεων και των επιθυμιών, αλλά εσείς δεν ενδιαφέρεστε τόσο για το τι λένε οι άλλοι, θέλετε μόνο να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Να είστε θετικοί/ες και ανοιχτοί/ες σε προτάσεις συνεργασίες και σε κάθε είδους στήριξη για τα πλάνα σας, θα ωφεληθείτε πολύ περισσότερο έτσι. Η επιτυχία είναι καλό να μοιράζεται και να την απολαμβάνουν όλοι.

Ταύρος
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο πέφτει στο 10ο σπίτι σας της καριέρας και σας βοηθάει να πάρετε αποφάσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα με κάθε κόστος. Η φιλοδοξία σας είναι ακλόνητη, και σίγουρα ξέρετε να την στηρίζετε και με πολλή δουλειά. Όμως προσέξτε το πείσμα και την έλλειψη διάθεσης για αλλαγή,μπορεί να σας μπλοκάρουν. Χρειάζεστε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να επιδιώξετε καλές συνεργασίες.Να πάρετε τις συμβουλές που σας προσφέρονται, κρατώντας μικρότερο καλάθι.

Δίδυμοι
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο πέφτει στο 9ο σας σπίτι,που αφορά τις μεγάλες ιδέες και την έμπνευση, και σας ωθεί να κοιτάτε ψηλά,αντί να προσέχετε πού πάτε. Ευτυχώς, οι στόχοι σας είναι εφικτοί αν μείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς, κι αν επικεντρωθείτε στο τώρα. Κάντε προσεκτικά βήματα και θα είστε μια χαρά-ειδικά στη δουλειά.

blue-moon-july-31st-2015jpgΚαρκίνος
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο πέφτει στο 8ο σας σπίτι των κοινών οικονομικών, σας γεμίζει υπέροχες ιδέες και ό,τι αφορά κοινά οικονομικά και επενδύσεις. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται δύσκολα σε αυτή τη φάση, και πολλοί μπορεί να σας πιέσουν να μην έχετε τόσες απαιτήσεις. Μην συναινέσετε σε κάτι που δεν είναι δίκαιο για σας,σηκώστε ψηλά το κεφάλι, απαιτήστε σεβασμό. Τον δικαιούστε.

Λέων
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο πέφτει στο 7ο σας σπίτι, των άλλων, των συνεργασιών,των συντρόφων και φυσικά ενεργοποιεί κάθε άλυτο θέμα που αφορά σχέση ή γάμο. Η ρομαντική Αφροδίτη επιστρέφει για να μείνει στο δικό σας ζώδιο, ξεσηκώνοντας σας συναισθήματα για μια παλιά αγάπη. Μια πολύ καλή ευκαιρία να γιατρέψετε ερωτικά τραύματα και ίσως να ξαναδείτε μια σχέση με άλλα μάτια. Απολαύστε την κάθε στιγμή.

Παρθένος
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο σας βρίσκει στο 6ο σας σπίτι, της καθημερινότητας, της λεπτομέρειας και της δουλειάς,και σας δίνει τα όπλα να λύσετε ένα τωρινό πρόβλημα. Κι επειδή είστε τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά σας, δεν βλέπετε κάτω από τη  μύτη σας. Ανοίξτε μάτια και αυτιά σε νέες ευκαιρίες, συνεργασίες,προκλήσεις αλλά και μηνύματα από άλλους που πρέπει να τα ακούσετε. Η σωστή επικοινωνία σας είναι πολύ χρήσιμη σε αυτή τη φάση.

Ζυγός
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο λάμπει στο 5ο σας σπίτι, της δημιουργικότητας, του φλερτ και της έκφρασης. Μπορεί να περάσετε απλώς καλά αυτή  την περίοδο, με νέες γνωριμίες και φίλους, ή να απολαύσετε εξόδους και παρέες. Μπορεί να υλοποιήσετε μια ιδέα σας, για κάτι πιο καλλιτεχνικό και πιο «φευγάτο» ή να περιμένετε απλώς ένα σχέδιο σας να γίνει πραγματικότητα. Η υπομονή είναι η λέξη-κλειδί.

Σκορπιός
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο βάζει φωτιές στο 4ο σας σπίτι που αφορά την οικογένεια και τις ρίζες σας, ενώ είναι σε αντίθεση με το 10ο  σας σπίτι, του κοινωνικού στάτους. Πρέπει να βρείτε μια πολύτιμη ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο, και να μην το βάλετε κάτω. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και στους δύο τομείς.Έτσι θα δείτε ότι οι συνθήκες θα αλλάξουν κι ότι η σταθερότητα στο σπίτι, θα επηρεάσει ευνοϊκά και το κομμάτι της καριέρας.

Τοξότης
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο ενεργοποιεί το 3ο σας σπίτι των συγγενών και της επικοινωνίας, ενεργοποιώντας ξανά οικογενειακά θέματα,και ίσως και ό,τι αφορά φιλίες του παρελθόντος. Μπορείτε να προχωρήσετε λίγο πιο χαλαρά στις υποχρεώσεις σας ή να διευρύνετε τον κύκλο σας, αλλά και να φτιάξετε τυχόν λαβωμένες φιλίες ή συγγενικές σχέσεις, αν καταφέρετε να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά. Το κλειδί εδώ είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου σας.

Blue_MoonΑιγόκερως
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο φωτίζει το 2ο σας σπίτι των Χρημάτων και των υλικών αγαθών. Ίσως ανακαλύψετε ότι περισσότερα έξοδα παρά έσοδα, ή πως κάτι έκτακτο έχει προκύψει. Μην αποφύγετε να αντιμετωπίσετε ένα οικονομικό ζήτημα, γιατί αν το πάρετε ψύχραιμα και λογικά, θα είναι καλύτερο από το να το αναβάλλετε. Μην σας απασχολεί αν δεν έχετε τώρα τη λύση του προβλήματος, σας αρκεί να κάνετε το πρώτο,μικρό βήμα.

Υδροχόος
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο δίνει φως και λάμψη στο 1ο σας σπίτι και υπόσχεται απρόσμενες εξελίξεις και αλλαγές που θα σας βγάλουν ίσως και εκτός πορείας. Προσοχή: χρειάζεται πολύ θάρρος να αλλάξετε τη ζωή σας και να μην παραμείνετε στο τέλμα στο οποίο βρισκόσασταν. Μπορεί τώρα να φαίνεται ότι εσείς δίνετε περισσότερα από ό,τι οι άλλοι, αλλά ουσιαστικά,εσείς θα βγείτε κερδισμένοι/ες στην πορεία,ανοίγοντάς την καρδιά σας.

Ιχθύες
Η Πανσέληνος στον Υδροχόο λάμπει  στο 12ο σας σπίτι, του υποσυνείδητου και των ονείρων, αλλά εσείς έχετε πολλή δουλειά και ίσως να μην το καταλάβετε αυτό. Όσο κι αν θέλετε να βρείτε χρόνο για να ονειρευτείτε, η δουλειά σε καθημερινή βάση δεν σας αφήνει, ούτε οι ευθύνες. Η απάντηση σε αυτή τη φάση είναι να βρείτε τα πνευματικά εργαλεία που θα σας κάνουν να αντέξετε την πίεση της καθημερινότητας.

 

Η Ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα ανάβει φωτιές στις σχέσεις

Η Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα από τις 31 Ιουλίου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει με μια σύνοδο με τον Ερμή στο φλογερό αυτό ζώδιο.Τι μας προσφέρει αυτή η σπάνια όψη; Μας βοηθάει να επαναξιολογήσουμε σχέσεις, οικονομικά αλλά και συνεργασίες και φιλίες. Τι έχει πραγματική αξία για μας; Τι είναι εκείνο που μας κάνει να νιώθουμε σημαντικοί; Άνθρωποι από το παρελθόν επιστρέφουν για να ξεκαθαρίσουν οριστικά παλιούς λογαριασμούς που έχουν αφήσει ανοιχτούς,και πρέπει τώρα να τους «δούμε» όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι μέσα από ροζ γυαλιά.

blue-moon-101119-02Οι επανασυνδέσεις θα είναι πολύ συχνές αυτή την περίοδο με φίλους, συνεργάτες, ερωτικούς συντρόφους. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον φλογερό, ανοιχτόκαρδο και ερωτικό Λέοντα, όσοι εμφανιστούν ξανά θα είναι εκείνοι που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τις πραγματικές μας αξίες ,τις αληθινές μας δυνατότητες και θα μας σπρώξουν να προχωρήσουμε μπροστά. Καλύτερα να μην ξεκινήσουμε νέες σχέσεις αυτή την περίοδο,γιατί θα δοκιμαστούν μόλις τελειώσει αυτό το διάστημα, κι ίσως να μην είναι αυτό που θέλουμε ή ίσως να απογοητευτούμε.

Η ανάδρομη Αφροδίτη μας οδηγεί συχνά σε κρίσεις ταυτότητας δείχνοντάς μας πως είναι οι σχέσεις μας στην πραγματικότητα και πως θέλουμε να είναι.
Καλό είναι να μην ξεχνάμε πως οι περίοδοι της ανάδρομης Αφροδίτης μας χρησιμεύουν στο να  αφομοιώνουμε σταδιακά τα δικά μας, ατομικά, μοναδικά  χαρακτηριστικά, μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ο σκοπός αυτής τη περιόδου είναι να καταφέρουμε να αποκτήσουμε όλο και μεγαλύτερη αίσθηση αυτοεκτίμησης μέσα από τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like