Το διαβάσαμε κι αυτό: Καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου η υποχρεωτική χρήση προφυλακτικών;

condoms1Η υποχρεωτική χρήση προφυλακτικών σε πορνογραφικές ταινίες συνιστά παράβαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου, όπως ισχυρίζεται η πορνογραφική βιομηχανία της Καλιφόρνια.

Αιτία για τον… ενάρετο αγώνα είναι ο Νόμος Ασφαλέστερου Σεξ στη Βιομηχανία Ταινιών για Ενηλίκους, ο οποίος τον Νοέμβριο υπερψηφίστηκε από τους πολίτες της κομητείας του Λος Άντζελες, και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση προφυλάξεων κατά τη διάρκεια των ερωτικών σκηνών.

Παρά ταύτα, η… βιομηχανία αντεπιτίθεται.

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ορίζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μεταδίδει νόμιμο λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο ο Πολ Κάμπρια, δικηγόρος του πορνογραφικού κολοσσού Vivid Entertainment, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Λος Άντζελες.

Ερωτηθείς μάλιστα από τον δικαστή να εξηγήσει τα λεγόμενά του, ο εκπρόσωπος της Vivid εξήγησε, για παράδειγμα, πως το εν λόγω μέτρο δεν επιτρέπει την δημιουργία μίας ταινίας, όπου μία γυναίκα που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά με τον σύζυγό της, αποφασίζει να κάνει σεξ με όλους τους συμπαίχτες του ανδρός της στην ομάδα μπόουλινγκ ώστε να μείνει έγκυος.

«Το μέτρο δεν επιτρέπει σε έναν παραγωγό να παρουσιάσει συμπεριφορά που είναι καθ’ όλα νόμιμη […] καθορίζει το περιεχόμενο μίας ταινίας», συμπλήρωσε ο κ. Κάμπρια.

Στόχος της πορνογραφικής βιομηχανίας είναι να αναστείλει την εφαρμογή του επίμαχου μέτρου, έως ότου επιδικαστεί προσφυγή αναφορικά με την συνταγματικότητά του.

Πηγή: ΣΚΑϊ

You may also like