Το “διαφορετικό” κρασί από την California

Οι δοκιμαστές κρασιού θα πρέπει να προσθέσουν ακόμα ένα άρωμα στο κρασί τους, αυτό του ‘χόρτου’.

Η Καλιφόρνια είναι-μεταξύ άλλων- γνωστή για την παραγωγή κρασιού. Οι οινοποιοί ξεπερνούν τους εαυτούς τους, αναμειγνύοντας μαριχουάνα στο κρασί τους και προσφέροντάς το στους φίλους τους.

“Είχε πικάντικο άρωμα που θύμιζε Σάββατο βράδυ σε κολεγιακό κοιτώνα” γράφει ο Michael Steinberger στην εφημερίδα The Daily Beast. Μήπως να προτείνουμε και μια ανάμειξη χόρτου με brownies;

Σε μερικούς, μπορεί να μην αρέσει η μυρωδιά του χόρτου, η οποία προέρχεται από το ποτήρι, όταν ετοιμάζονται να πιουν το κρασί. Κάποιοι οινοπαραγωγοί της Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι αποτελεί κάποιο είδος διάκρισης. “Πρόκειται για ένα πρωτότυπο είδος κρασιού που δημιουργήθηκε στο ‘Νέο Κόσμο’” , δηλώνει κάποιος από τους οινοποιούς.

[quote_right]Ποιά είναι η συνταγή; Προσθέτουμε μισό κιλό μαριχουάνας σε ένα βαρέλι κρασιού, ζυμώνουμε για εννέα μήνες και είναι έτοιμο![/quote_right]

Το “κρασί-ναρκωτικό” δεν αποτελεί νέο φαινόμενο, μολονότι στις παλιές μέρες (80’s), το χόρτο αναμειγνύονταν με ροζέ κρασί. Στις μέρες μας, οι οινοπαραγωγοί, προτιμούν να προσθέτουν πιο βαριές μορφές όπως τα cabernet και syrah.

Ίσως να είναι ο τέλειος τρόπος να προσελκύσουν κόσμο στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα υπόστεγα τέτοιων καλλιεργειών στη χώρα. Τουλάχιστον, επιβεβαιώνει δικαίως τον όρο “drunk munchies”.

Πηγή: www.newsfeed.time.com

You may also like