Το καλοκαίρι έφυγε! ( * κατά Maraveyas άσμα…)

IMG_20130806_141352Ξέρω ότι για πολλούς από εσάς,  ο τίτλος ακούγεται έως και κατάρα, αλλά είτε το θέλετε είτε όχι είμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού! Προσωπικά τον περιμένω με λαχτάρα από τον Μάιο να έρθει  αυτός ο μήνας, κυρίως γιατί σημαίνει ότι πλησιάζει ηα ρχή της δικής μου εποχής. Είναι γνωστό ότι δεν είμαι «φαν» αλλά προσπαθώ να το αντέξω! Το θετικό όμως του Αυγούστου- εκτός από ότι το κείμενο αυτό γράφεται σε ένα πανέμορφο νησί- είναι ότι πλέον μπορείς να εκτιμήσεις μερικά καλά που έχει αυτή η σαιζόν και την απολαμβάνεις!

Αποφάσισα λοιπόν να αφήσω στην άκρη τα παράπονά μου περί ζέστης, ήλιου, άμμου, και μαυρίσματος και ξεκινώ να μιλώ για τα θετικά! Α, πριν τα θετικά όμως θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στα νησιά και στις παραλίες προτιμώ την ηρεμία και όχι τον χαμό και την οχλαγωγία!!

Τώρα που εμμέσως πέταξα το φαρμάκι μου μπορούμε να προχωρήσουμε… Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να έχεις την ευκαιρία να καθίσεις έστω και για λίγες μέρες χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα και να αδειάσεις το μυαλό σου. Φυσικά ανακύπτει το ερώτημα:  «Τον χειμώνα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό;»  Μπορείς… όταν έχεις χρόνο, αλλά το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο, είναι και οι γύρω σου στην ίδια κατάσταση ,  και η εποχή σε προκαλεί να σταματάς να σκέφτεσαι και να αναλύεις. Όποτε ευκαιρία για άδειασμα και αποσυμπίεση, ψυχική και σωματική.

Η θάλασσα, είναι μία «μαγεία», αυτή είναι η λέξη -κλειδί. Τη θάλασσα, την αγαπώ, είναι ευεργετική, όχι μόνο να κολυμπάς μέσα της, αλλά ακόμα και όταν την κοιτάς, δεν υπάρχει πρόβλημα από το όποιο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Μέσα της μπορείς να αδειάσεις έννοιες, προβλήματα, ό, τι περιττό κουβαλάς και να γεμίσεις από θετική ενεργεία. Είναι ο ιδανικός τόπος (και τρόπος) για τον αφήσεις να σε γεμίσει με τα καλά του και ίσως από τα λίγα μέρη που μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσποιείσαι τίποτα!

5381_521223337926756_494452327_nΤο καλοκαίρι ακόμα έχει το θετικό ότι είναι γρήγορο! Στο ντύσιμο, για παράδειγμα, δεν έχεις να φορτωθείς με πολλά ρούχα, επίσης ότι πλένεις και απλώνεις, στεγνώσει το πολύ σε μία ώρα–αυτό κι αν είναι ιδανικό. Έχει υπέροχα κόκκινα και πράσινα φρούτα που δυστυχώς μόνο αυτή την εποχή κυκλοφορούν. Για παράδειγμα σύκα και καρπούζι ή φράουλες, που να είναι φρέσκα μέσα στον Δεκέμβρη δεν πρόκειται να βρεις. Όποτε έχει και γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Αλλά επειδή δεν γίνεται να ζεις μία παιδική περίοδο ξεγνοιασιάς και ευκολίας για πάντα, έρχεται το αγαπημένο φθινόπωρο για να σε βάλει σιγά -σιγά στη σειρά που πρέπει και έπειτα η περίοδος των εορτών για να σου θυμίσει ότι ακόμα και αν μεγάλωσες η μαγεία δεν χάθηκε!

 

Μπορεί το θαύμα να μην φορά μαγιό και να μην κάνει βουτιές… αλλά είναι εδώ και περιμένει την ώρα του να γίνει!! Μην στενοχωριέστε που φεύγει το καλοκαίρι, απολαύστε όσο του μένει ακόμα και μην ξεχνάτε πως τα καλύτερα …ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

You may also like