“Το καλοκαίρι τα αγαπάμε τα κορίτσια ένα τσαφ περισσότερο”,από τον Χρήστο Χατζηιωάννου

girls on the beachΤο κείμενο που θα διαβάσετε είναι “φόρος τιμής” στα κορίτσια/γυναίκες του καλοκαιριού… ο Χρήστος Χατζηιωάννου (από το oneman.gr) γράφει γιατί μας αγαπάει περισσότερο αυτή την εποχή και μάλλον- από ο,τι κατάλαβα- συμβαίνει γιατί εμείς μας αγαπάμε περισσότερο κι ειμαστε περισσότερο ο εαυτός μας!

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το αναδημοσιευσω αυτούσιο!

από τον Χρήστο Χατζηιωάννου

Αναλύοντας την σκέψη μου σε έναν φίλο, μου είπε ότι απλά έχει μπει το καλοκαίρι και βλέπω περισσότερες γυναίκες με σορτσάκια στο δρόμο. Αλλά όχι. Έχω πολλούς λόγους που θεωρώ ότι συνεισφέρουν τους θερινούς μήνες ώστε ακόμα και το δικό σου το κορίτσι να τα αγαπάς λίγο περισσότερο απ’ ό,τι τον χειμώνα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα τραγούδια που μιλούν για την χαρά της ζωής και του έρωτα έχουν καλοκαιρινά video clip ενώ τα μαύρα, αυτά που βγάζουν ψυχούλα (που θα ‘λεγε και ο αδερφός Ηλίας Αναστασιάδης) είναι γυρισμένα στα πιο βαθιά σκοτάδια του χειμώνα.
53 ημέρες του καλοκαιριού ήταν αρκετές για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Και για να αναλύσω τους παρακάτω λόγους που με κάνουν να το πιστεύω και να το νιώθω ότι τα αγαπάμε τα κορίτσια έτσι λίγο περισσότερο κάτω από τον ήλιο.
Αγαπητά κορίτσια, αυτοί είναι οι λόγοι…

*Το σώμα που μυρίζει καρύδα, ανανά και παπάγια. Από τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού είναι όταν – αφού έχεις γυρίσει από τη θάλασσα – εκείνη κάνει ντους και βγαίνοντας αποφασίζει να βάλει μία κρέμα σώματος με άρωμα καρύδα. Να περιμένει λίγο ο μεσημεριανός ύπνος Στέφανε Τριαντάφυλλε.

*Τα σορτσάκια. Εντάξει, ξέρω, ρηχός κι έτσι. Αλλά κάθε Άνοιξη που βγάζετε τα σορτσάκια από την ντουλάπα, κάτι παρέες αγοριών ξυπνάνε με τα δάχτυλα να δείχνουν τον Θεό πανηγυρίζοντας ως άλλοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές.

*Το σημάδι του μαγιό. Πείτε ό,τι θέλετε και κάντε όσο topless θέλετε. Το σημάδι του μαγιό, αυτή η αγγελικά πάλλευκη εικόνα δίπλα στο μαύρισμα (αυτό του Σατανά το πράμα) είναι ό,τι πιο οπτικά σεξουαλικό μπορεί να συμβεί στο καλοκαίρι σου.

girls smiling on the beach*Η διάθεση και το χαμόγελό σας. Δεν ξέρω αν είναι επειδή θα πάτε διακοπές, δεν ξέρω αν είναι γιατί μπήκατε στο περυσινό σορτσάκι, δεν ξέρω αν είναι γιατί έχετε γκομενίσει με 50 άνδρες από την αρχή του καλοκαιριού. Χαμογελάτε πιο πολύ το καλοκαίρι και κανένας άνδρας δεν αντιστάθηκε ποτέ στο χαμόγελο που του αρέσει.

*Έχετε όρεξη να φλερτάρετε. Πολύ σημαντικό σε σχέση με τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες του χειμώνα. Είναι εμφανές στον τρόπο που κοιτάτε, στον τρόπο που ντύνεστε, στον τρόπο που μιλάτε στους άνδρες στην παραλία, στο μπαρ, στο καράβι.

*Είστε ευχαριστημένες με πιο απλά πράγματα. Με μια βόλτα στη θάλασσα, με ένα παγωτό χωνάκι, με μια μπίρα σε μια βόλτα στο πάρκο, με ένα θερινό σινεμά.

*Η αλμύρα στα χείλη, στο λαιμό, στο σώμα. Από τις λίγες φορές που το να φιλάς μια γυναίκα σε όλο της το σώμα παίζει τόσο σκανδαλιστικά με όλες τις αισθήσεις σου. Να τα φιλάτε τα αγόρια σας όταν βγαίνετε από τη θάλασσα γενικά.

*Τα μαγιό που λύνονται. Προηγουμένως είπα για το σημάδι του μαγιό. Αλλά εκείνη τη μαγική στιγμή που απλώνετε τα χέρια και λύνετε το μαγιό, το μυαλό ενός άνδρα γράφει Άρλεκιν.

*Ντύνεστε καλύτερα το καλοκαίρι. Ή μάλλον είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Γιατί τον χειμώνα πολλά (αν όχι πάρα πολλά) πάνε στραβά. Να σημειώσουμε εδώ ότι πολλές φορές ένας άνδρας ξεγελιέται με κάποια το καλοκαίρι γιατί την γνωρίζει με ένα μαγιό ή ένα σορτσάκι κι ένα μπλουζάκι και δεν ξέρει τι τον περιμένει στιλιστικά τον χειμώνα. Τι εννοείς δεν μας ενδιαφέρει;
*Για την εικόνα και την ανάμνηση. Ίσως η πιο αγαπημένη μου εικόνα από μια γυναίκα είναι να οδηγώ σε ένα νησί, εκείνη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, με τα μαλλιά της να τα παίρνει ο αέρας και να μου χαμογελάει κάθε φορά που την κοιτάω. Εντάξει, λίγο υποκειμενικό αυτό, συνεχίστε παρακάτω.

*Η εμφανής ατέλεια. Μία γυναίκα την αγαπάς πραγματικά μόνο αν αγαπήσεις και την παραμικρή ατέλεια στο σώμα της. Την απαραίτητη κυτταρίτιδα, τα σημάδια στο σώμα και την επιδερμίδα, το κενό στα δόντια. Το καλοκαίρι είναι όλα εκεί, μπροστά μας. Και αυτή η ελάχιστη ανασφάλεια που έχετε για αυτή σας την ατέλεια είναι τόσο υπέροχα γοητευτική και αθώα.

c67b0baefb74d279a2cb2b4527d28a2b*Ο μεσημεριανός ύπνος. Αυτός που έπρεπε να περιμένει λίγο νωρίτερα γιατί βάζατε τις κρέμες σας και ξέρετε τι έγινε μετά. Αλλά κάποια στιγμή έρχεται και είναι σε διακοπές και είναι μαζί σας και είναι ογδόντα φορές πιο επικός από οποιοδήποτε χειμωνιάτικο power nap μετά τη δουλειά.

*Το πώς αφήνεστε στο φαγητό. Οι διατροφικές αμαρτίες του χειμώνα γίνονται κρυφά. Στο δωμάτιο τρώγοντας burger και βλέποντας Girls. Οι γουρουνιές το καλοκαίρι γίνονται ξεδιάντροπα σε μακροβούτια στη χωριάτικη, σε κόκκορες με μακαρόνια, σε γαριδομακαρονάδες, λουκουμάδες με παγωτό και σουβλάκια μετά το ποτό. Ρε τα αγαπάμε τα κορίτσια που τρώνε σαν εμάς.

Πηγή: ONE MAN

You may also like