Το καλύτερο wine bar είναι στο … σπίτι μας!

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, μέσα στην εβδομάδα αλλά ειδικά το Σαββατοκύριακο, το σπίτι γεμίζει πιο εύκολα κόσμο. Γεμίζει με εκείνους τους λιγοστούς και καλούς φίλους, που μέσα στον χειμώνα δυσκολευόμαστε να βγούμε από τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Το κάλεσμα στο σπίτι για κρασί, είναι κάτι σαν τελετουργία. Απέχει από οποιαδήποτε επισημότητα και είναι εκεί για να μας θυμίσει την ουσία της ζωής.

Μια πρόσκληση για κρασί με φίλους, δεν χωράει σε καμιά μεγάλη τραπεζαρία. Χρειάζεται μόνο το τραπεζάκι του καναπέ, για να μπορέσουμε να κάτσουμε όλοι γύρω γύρω. Ακόμα και σε μαξιλάρες. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί τόσο cozy, που θα πάρει μακριά το βόλεμα του καναπέ.

Προμηθευτείτε και λευκό και κόκκινο κρασί, καθότι δεν γνωρίζετε με ποια διάθεση θα έρθει ο καθένας . Τα λευκά πίνονται παγωμένα, οπότε προνοήστε να τα βάλετε για αρκετή ώρα στο ψυγείο. Τα κόκκινα από την άλλη, είναι μια χαρά στη θερμοκρασία δωματίου. Χρειάζονται όμως περισσότερη ώρα ν’αναπνεύσουν, οπότε ανοίξτε τα, με το που έρθουν οι καλεσμένοι σας. Ένα κρασί ανά δύο άτομα, είναι η κλασσική αναλογία, αλλά για καλού και για κακού, έχετε και κανένα ακόμα στη περίπτωση που αποφασίσετε να το ρίξετε έξω.

Ποτήρια, χαρτοπετσέτες και μια μεγάλη πιατέλα, είναι τα μοναδικά σερβίτσια που χρειάζεστε. Οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, είναι τα πιο τέλεια, αβίαστα και πανεύκολα συνοδευτικά των κρασιών. Κανένα food styling δεν είναι καλύτερο, από μια πιατέλα στρωμένη με κριτσίνια ή πιτάκια και λογιών λογιών αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Η λέξη κλειδί είναι η ποικιλία. Προσπαθήστε να έχετε διάφορα είδη. Η γραβιέρα Νάξου, είναι η πιο ασφαλής επιλογή για ένα σκληρό τυρί. Η μοτσαρέλα, το brie αλλά και η παραδοσιακή ελληνική φέτα, μπορούν κάλλιστα να γεμίσουν την κατηγορία των μαλακών τυριών, ενώ το γκούντα είναι η ο βασιλιάς των ημίσκληρων. Αν σας αρέσουν οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις, δοκιμάστε τη γκοργκοντζόλα, το ροκφόρ και κάποιο καπνιστό που θα χαρίσει έξτρα boost στον ουρανίσκο. Από αλλαντικά οι επιλογές είναι επίσης πολλές. Προσούτο, σαλάμι αέρος, καπνιστό χοιρινό και απάκι, είναι μόνο μερικές από αυτές.

Συνδυάστε τα, με αποξηραμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα τα οποία θα απογειώσει το λευκό κρασί, ή μερικά φρέσκα φρούτα όπως το μήλο, που είναι συνδεδεμένο με το κόκκινο κρασί. Επίσης οι μαρμελάδες, το μέλι και οι ξηροί καρποί, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι μιας τέτοιας ποικιλίας.

You may also like