Το κουτί ένα ή το κουτί δύο …Ποιό προτιμάτε για ύπνο;,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Τα αεροδρόμια δεν είναι τα πιο κατάλληλα μέρη για ύπνο, αυτό είναι γεγονός, αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς, όταν η πτήση έχει καθυστέρηση και πρέπει να ξεκουραστείτε σε έναν αξιοπρεπή χώρο;

Μάλλον το μόνο προφανές μέρος είναι η καρέκλα στην όποια κάθεστε, φυσικά με την βεβαιότητα ότι θα ξυπνήσετε “πιασμένοι” άλλα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές… Ή μάλλον δεν υπήρχαν, γιατί μία ομάδα Ρώσων αρχιτεκτόνων φαίνεται ότι βρήκε τη λύση στο πρόβλημα και κατασκεύασε το πρώτο “Sleepbox” για το αεροδρόμιο!

Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε έναν υπνάκο στο αεροδρόμιο αλλά να είναι άνετος και εσείς να είσαστε ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι σαν άνθρωποι τότε το η μόνη λύση είναι το “Sleepbox” και μπορεί το παραπάνω λογύδριο να σας ακούστηκε σαν διαφήμιση telemarketing αλλά όχι δεν γίνεται να το αγοράσετε ούτε να το κουβαλάτε μαζί σας.

Είναι ένα ξύλινο κουτί με δύο επίπεδα που το καθένα έχει από ένα κρεβάτι (κουκέτες), διαθέτει ακόμα LED λάμπες, υποδοχές για να φορτίσετε το laptop και το κινητό σας αλλά και τους αντίστοιχους φορτιστές, διότι άνθρωποι είσαστε μπορεί να τους ξεχάσατε, καθώς επίσης Wi-Fi router, ξυπνητήρι και μικρό χρηματοκιβώτιο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες έχει τζάμια σαν παράθυρα σε κάθε επίπεδο. Φυσικά εκτός από τα αεροδρόμια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάθε άλλο σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως σταθμούς τρένων, αλλά και σε εκθεσιακά κέντρα ή ακόμα και πολυκαταστήματα!

Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να περάσετε μερικές ήσυχες ώρες μακριά από την τρέλα του πλήθους, για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε χωρίς να αφήσετε εκτεθειμένες τις αποσκευές σας. Ο χρόνος παραμονής σας σε ένα Sleepbox μπορεί να είναι από μισή ώρα μέχρι και πολλές ώρες και φυσικά η τιμή “ενοικίασης” εξαρτάται από τη διάρκεια της παραμονής σας.

Το πρώτο εγκαταστάθηκε, πέρσι τον Αύγουστο, στο αεροδρόμιο Sheremetyevo International Airport στη Μόσχα και έχει ήδη κατακτήσει μεγάλο πλήθος επιβατών που έχουν περάσει από εκεί τον τελευταίο χρόνο.

Λέτε να δούμε παρόμοια και στο αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριο Βενιζέλο”;

Πηγή:http://www.dezeen.com

You may also like