Το νέο κτίριο του Facebook

Μετά το Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο, το Experience Music Project στο Σιάτλ και άλλα κτίρια, που τόσο έχουν συζητηθεί για τις εντυπωσιακές κυματιστές ατσαλένιες προσόψεις τους, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι θα σχεδιάσει άλλο ένα κτίριο το οποίο αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τη φήμη του διάσημου Καναδοαμερικανού αρχιτέκτονα.

Πρόκειται για το νέο κτίριο του Facebook, το οποίο θα στεγάσει 3.400 προγραμματιστές της διασημότερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο ανοιχτού χώρου στον κόσμο, όπως είναι το όραμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συνιδρυτή του Facebook. Δεν θα έχει πόρτες, αλλά θα διαθέτει αρκετούς κλειστούς χώρους, ενώ θα συνδέεται μέσω ενός υπόγειου τούνελ με τα υφιστάμενα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, όπου θα παραμείνουν τα προϊόντα και οι διαφημίσεις.

Μark Ζuckerberg

Το πιο εντυπωσιακό όμως στα σχέδια του Καναδοαμερικανού αρχιτέκτονα, ο οποίος σχεδιάζει τα κτίριά του χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, είναι πως η στέγη του τεράστιου κτιρίου θα είναι ένα πάρκο «που γίνεται ένα με τον γύρω χώρο με ένα μακρύ μονοπάτι για περπάτημα, ένα λιβάδι και πολλά σημεία όπου μπορεί κανείς να καθίσει. Από έξω θα φαίνεται σαν να κοιτάζει κανείς έναν φυσικό λόφο», όπως δηλώνει ο Ζούκερμπεργκ.

Πηγή: http://www.ikypros.com

You may also like