Το νέο video clip της Lady Gaga μιλάει ανοιχτά για το βιασμό (+ video)

Lady Gaga 1Πολλοί τη θεωρούν τη νέα βασίλισσα της pop καθώς και ένα από τα πιο εκκεντρικά fashion icons. Προσωπικά εγώ τη θεωρώ ταλαντούχα μεν, ενοχλητικά προκλητική στις εμφανίσεις της δε – και να πω πως δε βλέπεται όταν δε ντύνεται όπως ντύνεται; Ψέματα θα πω! Αφού ακόμη αναρωτιέμαι πώς τη διάλεξαν ως κεντρική ηρωίδα της νέας σαιζόν «American Horror Story» με τίτλο «Hotel»! Αυτή τη φορά, όμως οφείλω να της βγάλω το καπέλο.
Την Παρασκευή ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της τραγουδίστριας στο Youtube το video clip για το τραγούδι της «Til It Happens To You». Το τραγούδι το έγραψε η Lady Gaga μαζί με την Καναδή Diane Warren («I Don’t Wanna Miss A Thing», Aerosmith) για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «The Hunting Ground», το οποίο πραγματεύεται τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώνονται στα πανεπιστήμια της Αμερικής.
Για τις ανάγκες του video, όπως θα δείτε, η τραγουδίστρια που συνήθως προκαλεί την προσοχή με τις κάθε άλλο παρά συμβατικές εμφανίσεις της, αυτή τη φορά δεν εμφανίζεται ούτε σε ένα πλάνο. Αντίθετα, παρουσιάζονται σκηνές σ’ ένα πανεπιστήμιο όπου τρεις φοιτήτριες πέφτουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και μαθαίνουν να το αντιμετωπίζουν και να βγαίνουν νικήτριες από αυτό. Μάλιστα μία από αυτές την ερμηνεύει η Nikki Reed, γνωστή από τις ταινίες της σειράς «Twilight».

Το τραγούδι είναι μία κραυγή ενάντια στο βιασμό αλλά κι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που κάποια στιγμή στη ζωή τους υπήρξαν θύματα αυτού. Μάλιστα σε tweet της δήλωσε:

«Ελπίζουμε πως μέσα από το τραγούδι θα νιώσετε την αγάπη και τη στήριξή μας κι ίσως βρείτε λίγη γαλήνη γνωρίζοντας πως δεν είστε μόνοι μέσα από αυτό το φιλμ»

Επίσης η Lady Gaga δήλωσε πως μέρος των εσόδων από το τραγούδι θα διατεθεί σε οργανώσεις που υποστηρίζουν τα θύματα βιασμού και των σεξουαλικών επιθέσεων.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως κι η ίδια η Lady Gaga εξομολογήθηκε πως σε ηλικία δεκαεννέα ετών υπήρξε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, ενώ ακόμη από φέτος έγινε μέλος μίας σειράς από καμπάνιες που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από αυτές που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ακόμη, μαζί με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, υπέγραψε μία ανοιχτή επιστολή πιέζοντας για νέα νομοθεσία που θα ενδυναμώνει τον αγώνα ενάντια σε αυτό που πολλοί αποκαλούν «κουλτούρα του βιασμού» στα πανεπιστήμια.

Lady Gaga 4

Τα views του video clip μέχρι αυτή την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια κι αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα.

Πηγή: www.theguardian.com

 

Προσωπικό σχόλιο:: Lady Gaga, ένα θα σου πω… Σε συμπαθώ λίγο παραπάνω από σήμερα! Αν συνεχίσεις έτσι, σου τα συγχωρώ όλα!

You may also like