«Το παιδί από τη Γερμανία» της Camilla Lackberg

Το+παιδί+..Ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ πήρε άδεια πατρότητας προκειμένου να μένει εκείνος με την κόρη του, τη Μάγια, όσο η γυναίκα του, η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ θα δουλεύει πάνω στο νέο της βιβλίο. Το να επικεντρωθεί σ’ αυτό, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς ακόμη βασανίζουν τις σκέψεις της τα ευρήματα στη σοφίτα του σπιτιού της. Στο σεντούκι της μητέρας της βρήκε τα ημερολόγιά της, ένα μωρουδιακό ζιπουνάκι με ξεραμένο αίμα κι ένα μετάλλιο των ναζί. Τι σχέση είχε με τους Ναζί η Έλσι; Και γιατί να φυλάξει το ματωμένο ρούχο ενός βρέφους;
Παράλληλα, η ζωή στη Φιελμπάκα αναστατώνεται όταν βρίσκεται δολοφονημένος ένας ηλικιωμένος καθηγητής Ιστορίας, του οποίου η δουλειά βασιζόταν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κι όταν βρεθεί νεκρή κάτω από μυστήριες συνθήκες μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν αποκαλύπτεται πως οι δύο νεκροί ήταν παιδικοί φίλοι της μητέρας της Ερίκα και τα γεγονότα μοιάζουν μυστηριωδώς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τότε θα ξεκινήσει και το ντόμινο και σιγά σιγά ένοχα μυστικά, συναισθήματα ανομολόγητα αλλά και κρυμμένο μίσος θα κάνουν την εμφάνισή τους με καθοριστικές συνέπειες για όλους.
«Το παιδί από τη Γερμανία» είναι το πέμπτο κατά σειρά μυθιστόρημα της Camilla Lackberg με πρωταγωνιστές τον επιθεωρητή Χέντστρεμ και την Ερίκα Φαλκ.

* Μην ανησυχείτε, δεν είναι απαραίτητο να έχετε διαβάσει πρώτα τα προηγούμενα βιβλία. Αν και θα ήταν καλό περισσότερο για να έχετε μία πλήρη εικόνα των χαρακτήρων που θεωρούνται «στάνταρ», όπως των συνεργατών του Χέντσρεμ ή της αδερφής της Ερίκα. Παρ’ όλα αυτά δε θα σας εμποδίσει στην κατανόηση της υπόθεσης. Η Camilla Lackberg έχει αφήσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία κι έτσι έχουμε άλλη μία ιστορία με ροή που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη. Η συγγραφέας συνδυάζει σωστά τις ανατροπές της υπόθεσης των δολοφονιών με τα απαραίτητα flash backs στη ζωή της μητέρας της Ερίκα, της Έλσι, αλλά και περιγραφές ανάλαφρων σκηνών από την καθημερινότητα των ηρώων χαλαρώνουν τον αναγνώστη. Όσο πρέπει φυσικά γιατί οι εξελίξεις εκ των πραγμάτων δεν του επιτρέπουν να σταματήσει το διάβασμα. Ένα σας λέω, εγώ το καταβρόχθισα σε 2 μέρες!
* Η σειρά έχει ως εξής: «Η παγωμένη Πριγκίπισσα», «Ο Ιεροκήρυκας», «Οικογενειακά Μυστικά» και «Σε Ζωντανή Μετάδοση». Όλοι οι τίτλοι, καθώς και «Το παιδί από τη Γερμανία» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Camilla_LackbergΛίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Αν κι απόφοιτος Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, η Camilla Lackberg πάντα ήθελε να γίνει συγγραφέας. Ίσως εφαλτήριο ήταν το γεγονός πως σε ηλικία 11 ετών είχα διαβάσει όλα τα βιβλία της Agatha Christie.

Χάρη σ’ ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, η Σουηδή συγγραφέας ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο πρώτο της βιβλίο, την «Παγωμένη Πριγκίπισσα», το οποίο κι εκδόθηκε όταν εκείνη ήταν 29 ετών. Η Ερίκα Φαλκ, ηρωίδα των βιβλίων της, είναι το alter ego της Lackberg – άλλωστε είναι κι οι δύο γεννημένες στη Φιελμπάκα, όπου κι εκτυλίσσονται οι ιστορίες. Τα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε πάνω από 30 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχουν ήδη πουληθεί 7.000.000 αντίτυπα.

You may also like