Το Παιχνίδι των βολάν!

Αν υπάρχει μία τάση που ξεχώρισα περισσότερο στις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, ήταν τα ρομαντικά και συγχρόνως παιχνιδιάρικα βολάν. Συνήθως γνωστά για τον άκρως κοριτσίστικο αέρα τους, καθώς υπάρχουν άφθονα σε παιδικά φορέματα για πάρτι. Φέτος, τα βολάν δέχτηκαν ένα «λίφτινγκ» και πλέον παρουσιάζονται σε μία πιο δομημένη, αρχιτεκτονική μορφή. Το αποτέλεσμα: μία πιο σύγχρονη και φρέσκια αίσθηση που μεταφέρονται στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.
v1-jpeg1

Όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε για να αποφευχθουν τα «παραστρατήματα»… Σε γενικές γραμμές, μην ξεχνάτε, όχι υπερβολές! Τα αξεσουάρ, παραδείγματος χάριν, πρέπει να είναι ελάχιστα, γιατί βολάν όπως αυτά θεωρούνται από μόνα τους «αξεσουάρ». Πάντα, διατηρούμε ισορροπίες και αναλογίες στο μυαλό μας, τόσο στη φόρμα όσο και στους συνδιασμούς. Η προσαρμογή του ρούχου ανάλογα με το σωματότυπο, κρίνεται απαραίτητη για να επιτευχθεί η τέλεια εφαρμογή και να αποφευχθεί τυχόν fashion malfunction. Προσοχή, «το ρούχο το φοράμε και το αναδεικνύουμε εμείς, δεν μας φοράει», οπότε τολμήστε τα βολάν αλλά φροντίστε να μην καλυφθείτε από τα «statuesque» βολάν.

Όταν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα κομμάτια, κάποιες φορές γίνεται δύσκολο να επιλέξουμε το σωστό αξεσουάρ που θα συνοδεύσει το outfit μας. Σας παρουσιάζω λοιπόν παρακάτω, μερικά χρήσιμα tips για την τέλεια εμφάνιση!
v2

Φορέματα:
1. Απλά φορέματα με βολάν για το πρωί. Κυρίως βολάν στο πάνω μέρος του φορέματος όπως το παραπάνω φόρεμα, είναι ιδανικά και δεν προσθέτουν όγκο.
2. Μπορείτε να το συνδυάσετε με κλασσική flat μπαλάρινα ή για να δώσετε έμφαση , flat διακοσμημένο με τρουκς όπως το παρακάτω Valentino.

v3

3. Για τις βραδινές εμφανίσεις, επιλέξτε ψηλά παπούτσια. Όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα! Πρoσθέτοντας ύψος, η εμφάνισή σας με βολάν, αποκτά μια ισορροπία και γίνεται πιο ανάλαφρη αλλά συγχρόνως πολύ chic!

v4

Tops:

1. Τα βολάν τα προτιμούμε και σε top, μπλουζάκια. Βολάν είτε στα μανίκια, είτε στο τελέιωμα, ταιριάζουν απόλυτα με ένα ούδετερο παντελόνι.

v5

2. Ένα εντυπωσιακό, με λίγα ή γεμάτο με βολάν top, είναι εξαιρετικό για ένα καλοκαιρινό βραδινό κοκτέιλ outfit. Συνδυασμένο με ψηλόμεσο σόρτς, σε έντονους τόνους είναι μία φρέσκια εναλλάκτικη αντί για φόρεμα ή φούστα.

v6

Φούστες:

1. Για στυλάτες βραδινές εμφανίσεις, ιδανική επιλογή, οι μακριές μεταξωτές φούστες με ελάφρα βολάν και ένα απλό, ουδέτερο top.

2. Πηγαίνετε σε καλοκαιρινό soirée;
Αφήστε τις μίνι φούστες με βολάν στο σπίτι διότι συνδυασμένες με tops με ρίγες και ψηλά παπούτσια κάνουν ένα «φλύαρο» outfit. Επιλέξτε τις μίνι φούστες με βολάν, με ένα βαμβακερό πουλοβεράκι και flats για ένα απόλυτα θηλυκό και elegant αποτέλεσμα!

v7

3. Μία επιλογή γεμάτη στυλ και άποψη είναι τα σορτς με βολάν. Προσοχή, τα πολύ κοντά θα φαίνονται σαν πιτζάμα. Φορέστε τα με tops με βολάν για μια chic εμφάνιση –χωρίς να μοιάζει υπερβολικά girly. Βολάν με βολάν είναι fashion malfunction και τα αποφεύγουμε. Το κλειδί-όπως είπαμε- είναι οι συνδυασμοί.

v8

4. Μία κομψή pencil φούστα με βολάν στο τελείωμα, είναι ιδανική εναλλακτική για στυλ στο γραφείο. Μπορείτε να τη συνδυάσετε και με μεταξωτή, ανάλαφρη μπλούζα με σχέδια για ένα πιο casual look. Για τις πιο τολμηρές.. το mix & match σε σχέδια και στυλ είναι πολύ in fashion – προσοχή τα αξεσουάρ θα πρέπει να είναι ουδέτερα για να αποφευχθούν οι υπερβολές!

Τελικά, κάθε μέρα ανακαλύπτω ότι μου αρέσουν όλο και περισσότερο τα βολάν αλλά και το ατελείωτο παιχνίδι με διάφορα outfits! Είμαι, όμως, προσεκτική και πιστή fan του να μην κάνουμε υπερβολές. Τολμάμε μεν, προσέχουμε δε, είναι το καλύτερο tip για αψεγάδιαστο στυλαυτό το καλοκαίρι!

Καλή Επιτυχία!

Πηγή Φωτογραφιών: oliviapalermo.com

* Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, για τυχόν ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις στείλτε μου email στο: [email protected]

You may also like