Το πρωινό ξύπνημα μας κάνει καλό

Ο ύπνος είναι ένα πολύτιμο «αγαθό». Και πολλοί από εμάς, δεν τον ευχαριστιόμαστε ούτε όσο θα θέλαμε αλλά κυρίως όσο θα μπορούσαμε. Και σίγουρα, θα έχετε νιώσει και εσείς αυτή την φοβερή αίσθηση, μετά από έναν πολύωρο και βαθύ ύπνο, όπου νιώθετε δυνατοί και ικανοί να κατακτήσετε τον κόσμο. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι πως όσο περισσότερες ώρες κοιμόμαστε, τόσο πιο εύκολο είναι να γίνουμε «πρωινοί τύποι».

Πρέπει να καταλάβουμε πως η διαδικασία του ύπνου είναι ιερή, και όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Συνεπώς, το χαζολόγημα στο Instagram και στο Youtube δεν είναι και η ιδανική συντροφιά, για να ηρεμήσει το πνεύμα και το μυαλό μας, προκειμένου να αφεθούμε στην συντροφιά του Μορφέα.

Καθότι λοιπόν άνθρωπος που σέβεται τον ύπνο, δοκίμασα για μια βδομάδα, να τελειώνω τις υποχρεώσεις μου γύρω στις 8 το απόγευμα και μετά να μπαίνω σε sleep mode. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου, και διάβασα το βιβλίο μου. Μερικά μόνο κεφάλαια ήταν αρκετά, ώστε να με ηρεμήσουν και να μου φέρουν υπνηλία. Στις 9 και κάτι, περίπου είχα ήδη κοιμηθεί. Και το 8ωρο ύπνου ήταν πλέον πραγματικότητα. Μετά τις 3 πρώτες ημέρες, άρχισα να ξυπνάω πριν καν χτυπήσει το ξυπνητήρι μου και με φουλ διάθεση. Χρόνος για πρωινό και ένα μικρό briefing της επικαιρότητας, μέσω τηλεόρασης, αλλά και για να ετοιμαστώ με την ησυχία μου για το γραφείο, χωρίς να τρέχω πανικόβλητη ψάχνοντας τι θα φορέσω πάλι.

Γιατί να κάνετε μια τέτοια δέσμευση για ύπνο από νωρίς; Καταρχάς, επειδή, το πνεύμα μας είναι ήδη κουρασμένο, και είναι αδύνατον να κάνει την οποιαδήποτε παραγωγική εργασία, τέτοια ώρα το βράδυ. Δεύτερον, αυτό το πρόγραμμα σας επιτρέπει να είστε παραγωγικός χωρίς να έχετε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Εντάξει, καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν υπάρχουν βραδινά γεύματα εργασίας ή meetings ή ακόμα δυσκολότερο όταν θα πρέπει να συνδυάσετε τον φόρτο εργασίας με τις υποχρεώσεις τις οικογένειας. Αλλά αν μη τι άλλο, προσπαθήστε να το βάλετε στις συνήθειές σας, και πιστέψτε με, θα νιώσετε άλλος άνθρωπος.

You may also like