Το σεξ προστατεύει από τον καρκίνο του στόματος

11d2cb365233be5bbe449ed12e30f05eΟι γυναίκες που κάνουν πολύ σεξ και έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο στόμα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη.

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν εμφανίζουν τα ίδια αποτελέσματα και για τους άνδρες. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι άντρες με πλούσια ερωτική ζωή και συχνές εναλλαγές συντρόφων αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στόματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άντρας είναι πολύ πιο πιθανό να μολυνθεί από τον ιό HPV στην στοματοφαρυγγική κοιλότητα απ’ ότι μία γυναίκα. «Οι λευκοί μεσήλικες άντρες αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου λόγω HPV», ανέφερε στη Daily Mail η επικεφαλής της έρευνας, Gypsyamber D’ Souza, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Johns Hopkins.

Όπως εξηγεί η ίδια, αντιθέτως, όσους περισσότερους συντρόφους αλλάξει μια γυναίκα, τόσο λιγότερο φαίνεται να κινδυνεύει από τον HPV. Επισημαίνει δε ότι πιθανόν η έκθεση στον ιό μέσω του κολπικού σεξ, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι αποτρέπει λοίμωξη της στοματοφαρυγγικής οδού.

Πηγή: newsbeast.gr

You may also like