Το σωστό αντηλιακό, δεν είναι θέμα τιμής…

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό είναι το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού. Αλλά πόσοι από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης; Ναι, ακόμη και εκείνες τις ημέρες που ο ήλιος δεν είναι και τόσο λαμπερός. Το δέρμα μας λοιπόν, θα πρέπει να προστατεύεται καθημερινά. Κατόπιν όλων αυτών, το αντηλιακό μας, δεν βρίσκεται απλώς στην πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στον καρκίνο του δέρματος, αλλά βοηθάει και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, των λεπτών γραμμών και των πανάδων.

Η παγκόσμια αγορά των αντηλιακών είναι κυριολεκτικά τεράστια και αχανής και το 2016 μόνο, έφτασε περίπου τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Σε αυτή την τεράστια πληθώρα επιλογών που έχουμε γύρω μας, πόσο εύκολο είναι να βρούμε εκείνο το προϊόν που είναι καλύτερα για εμάς και τις ανάγκες μας, χωρίς να πέσουμε θύματα των «τάσεων»;

Έχουμε καταλάβει καλά πλέον, πως οι ακτίνες UVA είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος ενώ οι  UVB προκαλούν το ηλιακό έγκαυμα. Και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα προϊόν με υψηλό SPF (προστασία UVB) και υψηλή βαθμολογία (UVA προστασία) ώστε να διασφαλίσετε ότι είστε πλήρως προστατευμένοι. Οι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιήσετε ένα SPF 50 με υψηλή βαθμολογία για το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια, καθώς αυτές οι περιοχές είναι πάντοτε εκτεθειμένες στο υπεριώδες φως, το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Ενώ μια υψηλότερη τιμή δεν ισοδυναμεί απαραιτήτως με την καλύτερη προστασία, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένα προϊόντα δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα την προστασία που ισχυρίζονταν.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα και ειδικά κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες, είναι εκείνα που οι δερματολόγοι συνιστούν με κλειστά τα μάτια. Για παράδειγμα η La Roche-Posay θα είναι πάντα η δική μου αγαπημένη όσον αφορά τα αντηλιακά για τις ευπαθείς δερματολογικά ομάδες. Αν και το κόστος δεν υπαγορεύει απαραιτήτως την αποτελεσματικότητα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε γενναιόδωρες ποσότητες προϊόντος για να αποκτήσετε την απόλυτη προστασία, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Έτσι, εάν αγοράσετε ένα ακριβό προϊόν και καταλήξετε να το χρησιμοποιείτε φειδωλά, τότε η οικονομία έχει πάει περίπατο. Για να επιτευχθεί η προστασία SPF και UVA του αντηλιακού που έχετε αγοράσει, θα πρέπει να το εφαρμόζετε αρκετά συχνά. Η σωστή ποσότητα, είναι περίπου 2mg / cm σώματος, το οποίο ισοδυναμεί περίπου με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και το λαιμό, άλλο ένα για τα χέρια, ένα μεγάλο κουτάλι για το σώμα και άλλο ένα για τα πόδια.

 

You may also like