Το Τwitter μπλόκαρε στη Γερμανία μηνύματα των νεοναζί

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Τwitter μπλόκαρε στη Γερμανία τα μηνύματα στο διαδίκτυο μιας οργάνωσης η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου ως νεοναζιστική.

Το όνομα της ομάδας είναι «Besseres Hannover» («Ένα Καλύτερο Ανόβερο») και το αίτημα για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της (@hannoverticker) ήρθε από τις ίδιες τις αστυνομικές Αρχές του γερμανικής πόλης.

«Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε μόνο για τη Γερμανία, με το περιεχόμενο του να παραμένει ορατό στους χρήστες της ιστοσελίδας στις υπόλοιπες χώρες», δήλωσε ο Αλεξ Μαγκιλιβρέι, εκπρόσωπος του Twitter. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί εφαρμογή μιας λειτουργίας του Twitter που είχε ανακοινωθεί μέσα στο 2012, η οποία επιτρέπει την αφαίρεση υλικού που είναι παράνομο σε συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να θίγεται ταυτόχρονα, κατά το δυνατόν, η ελευθερία της έκφρασης.

«Η υπηρεσία μας ποτέ δεν θέλει να παρακρατά περιεχόμενο, ευτυχώς όμως διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να το κάνει περιορισμένα και με διαφάνεια», επισημαίνει ο Μαγκιλιβρέι.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ανόβερου, η οργάνωση «Besseres Hannover» απαγορεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου μετά από έρευνες στις οικείες 20 υπόπτων. Η γερμανική Δικαιοσύνη απάγγειλε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, η οργάνωση κηρύχθηκε παράνομη και διαλύθηκε κατά το γερμανικό νόμο.

Πρόκειται για νεοναζιστές που έχουν έδρα την Κάτω Σαξονία, υποκινούν το ρατσιστικό μίσος και επιτίθενται κατά μεταναστών ενώ μοιράζουν και προπαγανδιστικά φυλλάδια σε σχολεία του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου.

Πηγή: http://www.tovima.gr

You may also like