Το υαλουρονικό οξύ είναι κάτι παραπάνω από ελιξήριο νεότητας

Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν αμέτρητες ώρες χρησιμοποιώντας βλαβερά προϊόντα ομορφιάς για να κρατήσουν το δέρμα τους ζωντανό και νεανικό. Αλλά υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κρατήσει το δέρμα μας λαμπερό ενώ ταυτόχρονα  ωφελεί τις αρθρώσεις μας, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες των τοξικών προϊόντων.

Το υαλουρονικό οξύ συνιστάται συχνά από τους δερματολόγους και άλλους γιατρούς εξαιτίας της ικανότητάς του να βελτιώνει την υφή και την εμφάνιση του δέρματος, μειώνοντας τον πόνο στις αρθρώσεις και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τη γήρανση. Γνωστό κυρίως για την ένταξή του σε αντιγηραντικούς ορούς και κρέμες για το πρόσωπο, μπορούμε να το συναντήσουμε σε οφθαλμικές σταγόνες και lip balms.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια λιπαντική, καθαρή ουσία που παράγεται από το σώμα φυσικά. Στο ανθρώπινο σώμα, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στις οπές και σε άλλους ιστούς, όπου βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου, στην αύξηση της υγρασίας και στην παροχή ελαστικότητας και ευελιξίας.

1. Ενυδατώνει το δέρμα.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται το δέρμα τους “πιο δροσερό”, οι σακούλες κάτω από τα μάτια τους ξεπρήζονται και η υφή του δέρματος τους είναι ομαλότερη μετά την εφαρμογή ορών που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης του “φωτογηρασμένου δέρματος”, είναι η μείωση της απώλειας νερού. Στην πραγματικότητα, ένας λόγος που οι θεραπείες αντικατάστασης ορμονών προκαλούν μερικές φορές το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και λιγότερο κατεστραμμένο από τον ήλιο είναι επειδή αυξάνει τη συγκέντρωση του υαλουρονικού στο δέρμα.

2. Μειώνει τις ρυτίδες. 

Παρόλο που οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η δράση του υαλουρονικού μπορεί να διαρκέσει έξι εβδομάδες ή και περισσότερο και να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση του δέρματος, μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι συγκεκριμένοι οροί και οι κρέμες ματιών κατά των ρυτίδων μπορεί μερικές φορές θα φέρουν ορατά αποτελέσματα μετά από ολόκληρες εβδομάδες χρήσης.

  1. Καταπολεμά την ξηροφθαλμία

Οι ώρες εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι πλέον αμέτρητες. Γιατί ακόμα και όταν δεν δουλεύουμε εκεί, θα τσεκάρουμε τα mail μας στο κινητό μας και θα διαβάζουμε τα νέα στο τάμπλετ. Συνεπώς ένα είναι σίγουρο. Θα έχετε παρατηρήσει πως τα μάτια σας αρχίζουν και εμφανίζουν συμπτώματα όπως κνησμό και τσούξιμο.

Οι οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των χρόνιων ξηρών ματιών με την αναπλήρωση της υγρασίας μέσα στην οπή ματιών, βοηθώντας στην παραγωγή δακρύων και στην αποκατάσταση της ισορροπίας υγρών. Μερικές μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην καταστολή της οξειδωτικής βλάβης που προκαλείται από το φως UVB μέσα στον κερατοειδή χιτώνα.

You may also like