Το όχημα του Luke Skywalker γίνεται πραγματικότητα (video)

Θυμάστε το όχημα του Luke Skywalker στον “Πόλεμο των ‘Αστρων”, με το οποίο πέταγε με άνεση λίγα μονάχα εκατοστά από το έδαφος του πλανήτη Τατουίν; Ή στην “Επιστροφή των Τζεντάϊ” τις αερομηχανές (speeder bikes) των storm troopers που κυνηγούσαν τον νεαρό Τζεντάϊ και την παρέα του στα δάση του πλανήτη Έντορ;

Φαίνεται πως αυτά τα οχήματα δεν ανήκουν πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Η εταιρία αεροδιαστημικής Αεροφέξ (Aerofex), με έδρα το Μανχάταν Μπήτς της Καλιφόρνια, έχει αναρτήσει ένα νέο βίντεο στο YouTube όπου φαίνεται ένα φουτουριστικό ποδήλατο, που μοιάζει σα να βγήκε από το μυαλό του Τζόρτζ Λούκας, να κινείται με ταχύτητα μερικές δεκάδες εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Το πειραματικό αυτό όχημα ουσιαστικά αποτελεί ένα ατομικό αερόστρωμνο (πιο γνωστό ως hovercraft) που λειτουργεί με δυο ρότορες στη βάση του που περιστρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ο πιλότος του οχήματος το κατευθύνει γέρνοντας αριστερά ή δεξιά, όπως δηλαδή κάνει ένας μοτοσικλετιστής.

Οι εργασίες για την ανάπτυξη του οχήματος ξεκίνησαν το 2008. Στην τελευταία έκδοση του οχήματος η εταιρία έκανε προσαρμογές ώστε η σκόνη να μένει μακριά από τον πιλότο για να καθιστά πιο εύκολη και ευχάριστη την πλοήγηση.

Δυστυχώς, η εταιρία δεν σχεδιάζει να διαθέσει το όχημα στην αγορά στο εγγύς μέλλον. Αντίθετα, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την ανάπτυξη μη-επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων σκαφών.

[vsw id=”FGw7qQlQWFM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like