Το ύφος του Lanvin για τον χειμώνα,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα τα ρούχα του οίκου Lanvin από τη νέα του κολεξιόν ήταν ότι, μάλλον, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να μας δείξουν την αγάπη τους για τις τούρτες και το μπαρόκ όλα συνδυασμένα στη σειρά που δημιούργησαν για το φθινόπωρο –χειμώνας 2012-2013.
Μετά το ξανασκέφτηκα και επειδή τυγχάνει να συμπαθώ, λόγω της ιστορίας του, τον οίκο, αποφάσισα να ρίξω μία πιο προσεκτική μάτια και με μεγαλύτερη κατανόηση αυτή τη φορά. Εξάλλου πάντα μου άρεσε το μπαρόκ και το πώς δείχνουν οι καλοφτιαγμένες τούρτες.

 

 

Υπάρχουν κομμάτια- υπερβολικά- με δαντέλα, ταφτά και στρώματα από χάντρες, άλλα πάλι που το χρυσό μπλέκεται μέσα στο μαύρο σε όλο σύνολο και το κάνει κατάλληλο για επίσημες βραδινές εμφανίσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Έπειτα βλέπεις ένα κατάμαυρο βελούδινο φόρεμα και ξαφνιάζεσαι από την απλότητα του, ιδιαίτερα όταν το μόνο αξεσουάρ που το συνοδεύει είναι μία μαύρη ζώνη.

 

 

 

 

 

Στην επόμενη φωτογραφία συνεχίζεις -άφωνος- να απορείς από το πόσο απλά έγιναν με μιας τα πράγματα, αφού έχεις μπροστά σου ένα φόρεμα σε ίσια γραμμή επίσης σε μαύρο χρώμα με ένα λευκό τελείωμα στο λαιμό, όλα αυτά βέβαια μέχρι να αποκαλυφθεί η πλάτη και να η αγαπημένη τούρτα για ακόμα μία φορά εκεί.

 

 

 

 

 

 

Μην το πάρετε στραβά, όταν μιλώ για τούρτες και για το γεγονός ότι τα ρούχα τις θυμίζουν δεν είναι για κακό, αντίθετα, θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα ευχάριστο.

Φυσικά για το καθένα από μας θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αν ρίξετε μία μάτια στα ρούχα σίγουρα δεν πρόκειται να σας αφήσουν ασυγκίνητες. Τα χρώματα, είναι χειμωνιάτικα, είναι βαθιά και έντονα, το κόκκινο, το κίτρινο, το πετρόλ, το λευκό και το μαύρο ακόμα και αυτά που είναι κλασσικά τα βλέπουμε μέσα από μία άλλη ματιά.

Το να μπορέσουμε να τα αγοράσουμε είναι δύσκολο σε αυτούς του καιρούς που ζούμε αλλά πάντα οι τάσεις τις μόδας δίνονται από τους μεγάλους οίκους και είναι σίγουρα οι πιο κατάλληλοι για έμπνευση στα δικά μας ρούχα ή σε αυτά που θα αγοράσουμε ακόμα και αν δεν είναι Lanvin.

Ή που ξέρετε μπορεί πάλι, τα H&M να κάνουν μία δυναμική συνεργασία με τον οίκο!

You may also like